Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfășurat, joi, o campanie de prevenire „Stop migrației ilegale! Știți pe cine transportați în autoturism? Nu adăpostiți persoane intrate ilegal în țară.”
De asemenea, avut loc şi o acțiune în sistem integrat în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara, Serviciul pentru Imigrări al Județului Timiș, Poliția Locală Timișoara și inspectori din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, pe raza municipiului Timişoara.
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au instrumentat diverse cazuri de trafic de migranţi la frontiera cu Serbia, fiind depistate persoane din state cu potenţial migrator, sprijinite sau îndrumate de cetăţeni români ori străini.
video: Poliția de frontieră
Mulți migranți recurg la servicii de taximetrie privată
Potrivit polițiștilor, o parte din migranţi apelează la serviciile unor companii de taxi sau persoane care practică servicii de taximetrie în regim privat pe raza judeţului Timiş, pentru a ajunge în municipiul Timişoara sau în zonele de frontieră. Aceștia oferă în schimb sume de bani peste contravaloarea reală a serviciului prestat. Ulterior, migranții sunt preluați de persoane care asigură palierul de adăpostire și îndrumare către spațiile folosite în regim de închiriere pentru cazare.
Astfel, prin intermediul campaniei s-a urmărit informarea corectă a angajaților unităților de cazare, a angajaţilor societăţilor de taxi, a persoanelor care practică servicii de taximetrie, precum şi a localnicilor din zona de frontieră cu privire la consecinţele negative ale migraţiei ilegale, precum şi la urmările săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 263 Codul Penal.
Mai mult, au fost identificate și verificate peste 60 de persoane din Pakistan, Nepal, Egipt, Vietnam, India, Siria, Sri Lanka, Bangladesh și Tajikistan, cazate la pensiuni de pe raza localităţii Timişoara, care dețineau permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil. În plus, polițiștii din cadrul STPF Timiş și Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din judeţul Timiş au acţionat preventiv în localităţile de frontieră şi în punctele de trecere a frontierei.
Trimite articolul
XDa până acuma ce au făcut??? Criza migranților a început cred că acum vreo 6 ani. In primele săptămâni Ungaria și-a tras gard. Noi acum ne trezim, nu sa facem ceva concret ci doar o….campanie!
nu pricep ce e ilegal in a transporta pe cineva intrat legal in romania. n-are voie nepalezu’ sa mearga la plimbare prin tzara? Una e sa-l treci ilegal granita, alta e sa-l duci din timisoara la sannicolau mare, wtf??? Da’ ce, a venit sa lucre’ intr-un lagăr cu raza de maxim 15 minute(😜)? Is granitele mai stranse pentru azilanti si cetatenii tre sa fie granicerii interni pentru ca e vb de prezumtia de vinovatie, aceasta noua #valoareeuropeana? Zic sa facem la fel si cu cetatenii romani, sa-i tinem sub o atenta monitorizare, cine stie care are ceva de gand? Si sa circule mai mult doar pe baza de qr, si/sau doar cu ceva device de localizare precisa, mi se pare o idee minunata!
#🤪
-
5G e suficient de precis pentru localizare. “Din pacate” e neconstitutionala cartela doar cu buletinul, “din fericire” mai toti sunt pe abonament, plus ca e relativ banal un social engineering pentru a afla cine e posesorul. Sau varianta cu datele de buletin necesare pentru schimbarea cartelei “defecte”. Sau alte variante mai intruzive.
-
dăáă… 😜
-
-
Obligat lagar de 15 minute in care munciti de va spetiti.
-
Fleosc.
#🤪
-