Omul străzii, în vârstă de 22 de ani, din Timișoara, a furat cardul în noaptea de 5 spre 6 martie dintr-un autoturism parcat pe strada 1 Decembrie 1918, în zona Centrului Regional de Afaceri. A mers cu el la un bancomat și a tot încercat să retragă sume de bani, însă a introdus PIN-ul greșit și l-a blocat.
Tânărul s-a dus apoi în Complexul Studențesc, unde a încercat să plătească contactless pentru o șaorma. Plata nu a fost acceptată. În acel moment a fost văzut de doi indivizi. Unul dintre ei i-a luat cardul, cu gândul de a-l înapoia proprietarului, însă înainte de toate a încercat să facă o plată de 900 de dolari pe platforma Aliexpress. Tranzacția a fost respinsă, iar cardul a fost returnat proprietarului.
Polițiștii timișoreni au dat de urma celor implicați la scurt timp după ce au fost anunțați despre furtul inițial. Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv. Oamenii legii îl cercetează acum și pe cel de-al doilea bărbat, care a luat cardul și a încercat să îl folosească pe platforma Aliexpress.
Trimite articolul
XIncurcata povestea! Am citit de doua ori si tot n-am inteles mare lucru…
-
Așa e! Cardul nu s-a blocat in automat?
-
Analfabet functional?!
Unul mai hoț decât celălalt.
In Metro Szeged am fost surprins cand, vrand sa platesc cu cardul, mi s-a cerut – politicos dar ferm – si un act de identitate. Am constatat ca nu mi-a picat nimic pentru ca m-am legitimat, nici macar n-am stat mai mult la coada – prin comparatie cu Metro Romania,, unde stii cand te pui la coada, dar nu si cand pleci de acolo. O masura simpla si utila. Evident, si clientul trebuie sa fie intelegator, nu sa se apuce de-un spectacol.
-
atata timp cat se uitilizeaza PIN-ul pentru tranzacti mi se apre ca este o metoda destul de sigura. Si mie in Italia mi s-a cerut actul de idetitate dar cand am spus ca utilizez PIN-ul nu mi-a mai fost cerut actul de identitate. Ar fi cam problematic daca iti “pierzi” portifelul si un strain are si cardul si buletinul tau, atunci posibil sa iti goleasca cardul daca aduce un pic cu tine. Si daca dai cardul sotiei sau copilului sa mearga la cumparaturi ii dai si buletinul? Eu consider ca actualement un card cu PIN este destul de ok ca si nivel de sigurata.
-
Cardul bancar este nominal, nu îl dai soției. Dacă chiar vrei sa ii dai acces la contul tău (nu recomand), atunci ii faci card pe numele ei, legat de contul tău. Lucrătorul comercial poate cere oricând CI, are dreptul,ba chiar îți poate refuza tranzacția dacă cardul nu este semnat, sau dacă semnătura ta nu seamănă cu semnătura de pe card.
Asta în tari civilizate, unde lucrătorii comerciali sunt învățați sa verifice cine ce și cum plătește.
-
Ce ti-e si cu astia care vor sa faca bine…sa nu profite si ei inainte de fapta buna? Sa zicem…o tranzactie de 900$ :))
Mai bine isi lua toată prostimea shaorme de 900 $
Daca a introdus de 3 ori pinul gresit bancomatul trebuia sa retina cardul, acesta fiind blocat pentru orice tranzactie ulterioara.
-
Dacă este contactless nu e nevoie introducerea cardului în bancomat, prin urmare plasticul îți rămâne
Asa patesti daca vrei sa furi de o shaorma si de un aliexpress. Daca erau politicieni si o puneau de un furt de 9 mil de euro, nu 900, se intorcea toata politia si procuratura cu spatele si fluierau…. in cel mai rau caz, ca in cazul bun ii si ajutau!
Cam multe gunoaie pe metrul pătrat.