Avertizarea hidrologică de tip COD ROȘU este valabilă marți, de la ora 16.50 până la miezul nopții. Specialiștii anunță torenți, pâraie și creșteri de debite. Vizat este bazinul hidrografic Bega, bazin superior amonte, Făget județul Timiș.
„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte S.H. Făget, județul Timiș”, transmit reprezentanții Administrației Naționale Apele Române.
UPDATE. Mobilizare generală la ISU Banat. A fost activată grupa operativă, iar în Făget a fost trimisă o motopompă de capacitate mare
Mobilizare la nivelul ISU Banat în urma CODULUI ROȘU de inundații. Pompierii au avertizat toate primăriile din zona vizată și au trimis în zona Făgetului o motopompă de capacitate mare.
„În urma avertizării hidrologice de Cod Roșu, în intervalul orar 16:50 – 24:00, creșteri de debite pe râul Bega-bazin superior amonte de Făget, la nivelul ISU Timiș s-au dispus următoarele măsuri:
- transmiterea avertizării către toate primăriile din localitățile vizate de Codul Roșu
- solicitarea instituirii permanenței la primării
- avertizarea populației suplimentar prin sistemul RoAlert
- creșterea capacității operaționale pentru personalul din cadrul Stației de Pompieri Făget
- dislocarea în localitatea Făget a unei motopompe de capacitate mare, un încărcător de saci cu nisip, motopompe remorcabile și transportabile
- de asemenea, la sediul inspectoratului este activată grupa operativă
Situația din teren este atent monitorizată de către Instituția Prefectului, ISU Timiș și Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiș”, transmit reprezentanții ISU Banat.
Pompierii recomandă locuitorilor din zonele vizate să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție pe durata valabilității CODULUI ROȘU.
„Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
- Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
- Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
- În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare
- Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi””, transmit reprezentanții ISU Banat.
Trimite articolul
XHai ca se poate ! Pana la anul trebuie pusa la pamant padurea verde ca e toata uscata si parcul din Bazos . Trebuie vorbit cu Robu sa betoneze in locul pomilor pt terenuri de fotbal cu bitum si parcari pt tiruri. Toata lumea stie de la ce vin inundatiile dar se prefac ca nu vad iar cand incep sa vina si ia case si localitati pe sus parem surprinsi ! E ridicol! :)))
-
Eu vreau sa-mi construiesc o casa de vacanta pe dig. Se poate? Promit sa nu stau acolo pe timp de avertizare meteo.
-
O să poţi să mănânci cu poftă ycre cu ceapă la casa de vacanță de pe dig atâta timp cât nu vor fi avertizări meteo… 🙈
-
Pentru ca prioritatile in tara asta sunt inaugurari de diverse chestii inutile, in timp ce se taie padurile si nu se construiesc diguri. Pretindem ca suntem o tara din UE in timp ce ne comportam ca o tara din lumea a 3-a.
După toate inundațiile astea nu-l trageți la răspundere pe Bojin pentru toate magariile și furturile de la ABA și încă îl mai țineți director că doar mai are ce fura că nu-l mai satură Bunul Dumnezeu.