Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat între 9 și 11 martie, pe toată raza de competență a Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou. Oamenii legii au controlat firmele care fac operațiuni cu substanțe periculoase, în total 11 societăți comerciale din Peciu Nou, Parța și Giulvăz.
„În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat că 5 societăți comerciale depozitează ilegal cantități însemnate de produse, din grupe diferite de toxicitate, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.
Polițiștii au indisponibilizat în total 1.922 de litri de produse de protecția plantelor (erbicide, fungicide, pesticide etc.) și 166 de cutii de carton cu recipiente de substanțe periculoase, respectiv 104 kilograme de fosfat de zinc.
În cazul acestor 5 societăți comerciale s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, faptă prevăzută de O.U.G nr. 195/2005 privind protecția mediului. Cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și neutralizării ulterioare”, spun polițiștii.
Polițiștii au verificat și dacă substanțele sunt depozitate în siguranță, iar reprezentanții firmelor și-au luat măsuri de precauție pentru a preveni furturile.
„În urma controalelor efectuate la cele 11 societăți comerciale, la 8 dintre acestea au fost identificate deficiențe la modul de asigurare a pazei bunurilor și cu privire la respectarea cerințelor minime de securitate prevăzute de Anexa 1 la HG 301/2012, în sensul că aceste societăți comerciale nu îndeplineau măsurile stabilite prin analiza de risc sau mai mult decât atât nu aveau efectuată o astfel de analiză de risc la securitatea fizică. Astfel, au fost aplicate 8 sancțiuni contraventionale conform HG 301/2012 în valoare totală de 20.000 lei”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.
Oamenii legii spun că vor continua să desfășoare astfel de verificări.
Trimite articolul
XPoate sa spuna cineva ce periculozitate are fosfatul de zinc????
-
Tradus cu goagla, dar te prinzi tu😜 Gasesti pe net informatii “de la papadie la Herodot” vorba unuia votat si primar si presedinte
H400 Foarte toxic pentru viața acvatică
H333 Poate fi nociv în caz de inhalare
: H410 Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung [
Fraze de precauție
(Prevenire)
: P273 – A se evita eliberarea în mediu.
Fraze de precauție
(Raspuns)
:
:
P391 – Colectați scürgerile
P304+P312 ÎN CAZ DE INHALARE: Sunați o OTRAVĂ
CENTRU/medic/medic/primul ajutor/dacă nu vă simțiți bine.
Fraze de precauție
(Aruncare)
: P501 – Aruncați conținutul/recipientul într-un mediu periculos sau special
zona de colectare a deșeurilor sau în conformitate cu reglementările.
Interesant, ca este insolubil in apa si se foloseste in cimentul dentar, Pai daca e asa toxic, cum de se foloseste in cimentul dentar?????