Anunț tardiv al polițiștilor timișoreni. Aceștia au transmis, miercuri, 13 martie, că în data de 24 ianuarie au primit o sesizare din partea unor părinți al căror copil a fost agresat la unitatea școlară pe care o frecventează.
Este vorba despre un elev în vârstă de șase ani, care a fost ciupit de obraji de un cadru didactic de la Liceul W. Shakespeare din Timișoara. Agresiunea fizică a avut loc în data de 15 ianuarie.
„Polițiștii Biroului Siguranță Școlară fac cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, au transmis, miercuri, reprezentanții IPJ Timiș.
UPDATE. Copilul a fost transferat la o altă școală, după incident. Învățătoarea nu a fost sancționată
Direcțiunea de la Shakespeare a luat la cunoștință de incident în momentul în care părinții au transmis cererea de transfer a minorului către o altă unitate de învățământ.
„În data de 16 ianuarie 2024 a venit o cerere de transfer din partea unui părinte, iar la motivul transferului a fost scris cuvântul «agresiune». Firește, văzând scris cuvântul «agresiune», ne-am autosesizat, am constituit comisia de cercetare disciplinară de la nivelul instituției de învățământ. Am urmat toate procedurile, am făcut toate demersurile. Între timp, familia acelui minor a solicitat și la Inspectoratul Școlar cererea de transfer spre o altă unitate de învățământ. Astfel că elevul, din data de 17 ianuarie, a mers spre o altă școală. Nu mai este, în momentul de față, elevul nostru”, a declarat directorul de la William Shakespeare, Claudiu Crepcea.
Ceea ce a fost numită „agresiune” de către părinți s-ar putea să fi fost un accident, subliniază reprezentanții instituției de învățământ.
„Elevul a fost agresat…ce înțelegem prin acest lucru? Elevul a fost în clasă pregătitoare, este în clasă pregătitoare. S-a produs un joc la nivelul clasei, la tablă, cu un indicator și, din spusele doamnei învățătoare, elevul ar fi fost lovit, ar fi intrat cu fruntea, cu capul în capătul indicatorului și ar fi început să plângă. A fost un incident la nivelul clasei”, a adăugat directorul de la Shakespeare.
Învățătoarea nu a fost sancționată și predă în continuare la clasă. Directorul a solicitat și ajutorul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.
„Doamna învățătoare predă. Am făcut o solicitare și spre DGASPC pentru a ne veni în sprijin iar, în momentul în care avem toate informațiile vom putea decide care este sancțiunea și dacă se va dovedi o sancțiune, o vom aplica”, a mai spus directorul.
Trimite articolul
XMai terminati ma cu prostiile, nu orice “lovire” reprezinta agresiune fizica. Orice ar spune parintii laissez-faire corectia fizica nu reprezinta bataie. Si in ziua de azi poate reprezenta chiar dreptul la aparare…
-
Pe un copil nu are dreptul nimeni sa il lovească, ai inteles?!
Daca nu ai inteles, mai educa-te, mai citeste, mai dezvolta te!
Orice agresiune fizică sau verbală intra sub incidenta legii.
Corecție să faci tu cu tine in oglinda, nu cu copiii sau cu copiii altora! Una este mustrarea, restricția, chiar pedeapsa blândă dar ferma si alta este agresiunea sau lovirea!
Violenta naște violență! -
Ba da, “mă”, orice lovire înseamnă agresiune fizică, hauristule “tradițeonal”! Și scutește-ne cu “scuzele” că a avut nevoie învățătoarea să se “apere” de un copil de 6-10 ani. Există și altfel de metode de a educa un copil, mai ales atât de mic.
-
Parinti laissez-faire ce ai putea sa le spui? Confunda corectia fizica necesara in anumite situatii cu bataia aplicata discretionar si ne tin prelegeri despre educarea copilului, fara a intelege nevoile psihologice reale ale copilului. Solutii zero si doar gargara despre vina parintilor…
-
Daca nu a ajuns la spital, nu e agresiune. Mai este pina acolo.Parinti cretini,
cu ce drept sa “ciupeasca” copilu’ altuia? Cu ce drept sa atinga copilul altuia? Obligatia cadrului didactic e sa predea, sa invete si NU sa atinga copiii ! Sunt unii care vad ca li se pare ca pana si orice”ciupire” ar trebui permisa. NU! Categoric NU! Ar trebui sa aibe alte griji aceste cadre pedagogice..gen cum sa aduca toti copii la acelasi nivel cu materia, fara sa trebuiasca sa ii imbogatim si extrascolar cu afterschoolurile. Dar asta e alt subiect . Parca au rol si de consilier cu parintii, ..Au unelte berechet la indemana sa instiinteze parintii despre poznele sau obrazniciile copiilor. Nu atingeri, ciupiri sau altele. Asta e fix treaba parintelui.
-
Treaba parintelui e sa isi educe odrasla sa nu mai fie asa de frustrata si asa de plina de idei si figuri in cap, pt ca ce educatie primesc de acasa asa se manifesta si la scoala. Daca un elev/copil e asa cume in scoala sau in societate e vina parintelui ca asa educatie a primit. Daca il inveti ca are numai drepturi si nu obigatii, sa nu te mai mire ca este asa cum este mai tarziu!!!!
-
singura varianta ar fi exmatricularea celor care nu au cei 7 ani de acasa.