Sâmbătă dimineața, la ora 07:37, pompierii au fost solicitați să intervină în urma unei degajări de fum la Spitalul Louis Țurcanu, secția Pediatrie.
„La locul evenimentului au fost trimise forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara, printre care o autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, două autoscări mecanice, două autospeciale de transport personal și victime multiple, două ambulanțe SMURD și 28 de subofițeri”, spun cei de la ISU Timiș.
În urma recunoașterii pe teren, pompierii au depistat că fumul provenea de la aparatul de R.M.N. situat la paterul clădirii.
Din fericire, nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum și nimeni nu a necesitat îngrijiri medicale. Potrivit reprezentanților ISU Timiș, din spital au fost evacuați aproximativ 50 de copii și 40 de adulți, aceștia fiind mutați în altă clădire.
Vă reamintim, în septembrie, zeci de copii și părinți au fost evacuați și transferați pe alte secții ale spitalului, dar și la alte spitale din oraș, după ce un incendiu a izbucnit la Spitalul Louis Țurcanu, iar primul și al doilea etaj s-au umplut de fum.
UPDATE. Fumul venea de la un RMN
După efectuarea recunoașterii, pompierii au constatat că a fost vorba de evacuări de heliu, provenit de la instalația de răcire a unui aparat RMN, situat la parterul clădirii.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XDezastru… daca nimeni din personalul tehnic nu stie sa recunoasca un eveniment de tip “MRI quenching”…
Se vede din poza din articol ca nu e “fum”…probabil niste parinti semidocti care stiu doar “sa sune la 112″… asta e efectul neincrederii geenrale in “profestionisti”, dat de lipsa din ce in ce mai mare de profesionisiti
-
Da de ce nu te duci tu profesionistule, sa le arati cum se face ?