Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în perioada 3-9 noiembrie, verificări și reverificări în cazul a 44 de sesizări scrise și telefonice. Acestea au făcut referire la terenuri neîngrijite, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri. De asemenea, reclamațiile au vizat neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari și existența contractelor de salubrizare.
În total, au fost aplicate 36 de sancțiuni în valoare de 71.200 lei.
„A fost verificat, în această perioadă, modul în care se respectă colectarea selectivă a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor. Astfel, 49 de asociații de proprietari și locatari, din toate zonele orașului, au fost controlate, fiind aplicate două sancțiuni în valoare de 3.500 de lei, iar 13 rampe de deșeuri identificate au fost transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare. Totodată, au fost împărțite 73 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public”, au transmis, vineri, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
În ultima săptămână, au fost verificate 35 de locații cu șantiere, fiind aplicate în total 19 sancțiuni în valoare de 45.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere. Locațiile în care au fost constatate nereguli se află în Piața Sfântul Petru, Cloșca, Circumvalațiunii și bd. Liviu Rebreanu.
În ceea ce privește terenurile neîntreținute, au fost verificate opt locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2.500 lei pentru necosirea ierbii.
Totodată, polițiștii locali au acționat și pentru depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, fiind sancționate patru persoane, cu amenzi în valoare de 3.500 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, pe străzi precum Narciselor, Mărgăritarilor, Dorobanților, Petuniei. Alte cinci persoane au fost sancționate pentru lipsa contractului de salubrizare cu amenzi de 4.000 de lei, fiind verificate 113 contracte de salubrizare.
„Au fost aplicate două sancțiuni în valoare de 10.000 de lei pentru colectarea deșeurilor fără a deține autorizație de mediu, mai exact preluarea de deșeuri precum resturi de la materiale de construcții și electrocasnice în zona Calea Șagului, o sancțiune de 200 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, o sancțiune de 1.500 de lei pentru rezervarea locului de parcare cu paleți pe strada Fructelor, pe domeniul public fără autorizatie, o sancțiune de 1.000 lei pentru neprezentarea la sediul instituției care urmare a unei invitații pentru clarificarea unei situații legată de abandonul de deșeuri în Calea Torontalului”, au mai informat reprezentanții Poliției Locale.
Trimite articolul
XPai nu se aduna pe gratis? Unde sa si arunce oamenii gunoaiele.
Una dintre problemele României din păcate.
Nu sunt disponibile centre pentru predarea deseurilor. Personal am incercat sa predau 37mp polistiren extrudat si am fost refuzat de toate centrele pe care le-am vizitat (inclusiv Retim/ Hamburger Recycling/ si multe altele). Nu este corect sa amendezi fara asiguri posibilitatea accesibila si legala de a preda deseuri!
-
Pe Imbroane este un container cu polistiren la centrul Retim.
-
Multumesc pentru informatie. Sunteti insa sigur ca preiau polistirenul tare, cel extrudat? Peste tot pe unde am fost se preia doar polistiren expandat – cel folosit ca ambalaj.
-
In Piata Doina creste mucegai de mai bine de juma de an pe gunoaiele aruncate afara si trece politia pe langa fara nici o grija. S-au inteles mafiotii cu cine trebuie ca sa plece capul.