Pompierii de la Subunitatea din Sânnicolau Mare au intervenit de urgență, sâmbătă seara, în urma unui apel care anunța un incendiu pe strada Axente Sever, la numărul 6. Au demarat în trombă de la stația de pompieri, până la locul presupusului incident, o distanță de aproximativ 2 kilometri și jumătate. De asemenea, la fața locului a fost mobilizată și ambulanță a SAJ, dar și echipaj al poliției.
Sunetele sirenelor au alertat și au scos în stradă zeci de persoane din zona Sighet, din Sânnicolau Mare. N-a fost nevoie ca pompierii să folosească apa sau să salveze persoane și bunuri dintre flăcări, iar medicii n-au avut cui să-i acorde primul ajutor, întrucât totul s-a dovedit a fi doar o alertă falsă.
Singurii care au avut de muncă au fost polițiștii, care au încercat să-i dea de urmă celui care a pus pe jar forțele de intervenție, pentru a-l amenda. Până la această oră, oamenii legii n-au aflat cine este farsorul.
„Polițiștii efectuează în continuare verificări în vederea depistării și tragerii la răspundere a acestuia”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.
Totuși, conform unor informații neoficiale, ar fi vorba de un copil, după vocea pe care o avea apelantul.
Conform OUG 34/2008, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție (SNUAU 112) este sancționată cu o amendă între 2.000 și 4.000 de lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. Este posibilă achitarea a doar jumătate din amendă, în termen de 15 zile, adică 1.000 de lei.
Articole pe aceeași temă:
Alarmă falsă de incendiu, în Sânnicolau Mare. Farsorul este căutat de poliție
Trimite articolul
Xpolitia e incompetenta.
-
E competentă să fure banii cerșetorilor și să se laude cu asta pe facebook!
-
Nu. In acest caz politia minte sau nu-i intereseaza. Daca vroiau, puteau sa afle IMEI-ul aparatului telefonic, zona prin care s-a “plimbat” in ultimele luni, lista de cartele care a fost vreodata in acesta si numerele cu care s-a vorbit. Probabil si continutl SMS-urilor.
Si asta doar in ipoteza in care dobitocul a aruncat telefonul. Daca l-a pastrat si este pornit, posibilitatile sunt mult mai ample: aparatul poate fi localizat si ascultat ambiental. Daca este smart, au si mai multe date: mailuri, poze, carduri, etc.
Din atatea informatii disponibile este aproape imposibil sa nu-l gaseasca.
-
Ai aproape dreptate. Treaba este mai complicata daca are Telefon cu cartela prepaid, ca aia e fara nume. Si cine stie cine foloseste telefonul. Plus ca ca sa fliegt datele je le wnimwri zu, trebuie facuta cerere la procuror, ca altfel incalci “drepturili” cetateanului. Si daca chiar in prinde, dovedeste tu ca el si nu altul a folosit telefonul. De aia in alte tari orice cartela se wlibereaza cu buletin, ca la o adica sa se stie pe cine sa tragi la raspundere daca se fac Blume proaste cu Alarm false.
-
Poti apela 112 si fara cartela, iar daca nu poti demonstra cine a sunat… chiar nu are rost sa inregistrezi datele personale ale posesorilor de SIM.
-
eu pot suna la 112 de pe un telefon din 1999, fara sim, cauta la ala imei-ul :)). Oricum, imeul se poate modifica si ala cu un cablu de date si softul aferent la un asemenea telefon.
-
-
-
Nu este incompetenta in acest caz. Dar astia care suna si alarmeaza autoritatile fara motiv ar trebui sa faca puscarie 1-6 luni.
La fel si cei care merg pe munte fara echipament si cheama salvamontul ar trebui pedepsiti. Nu poti pune in pericol niste oameni care vin sa te salveze fara sa platesti inresponsabilutatea ta.
Poate era Covidut…