Trei fetițe din Orăștie, județul Hunedoara, au ajuns la spital pentru că au fost tratate de păduchi cu o substanță necunoscută. Din primele informații primite, fetelor le-ar fi fost aplicată pe scalp o substanță folosită pentru deparazitarea animalelor. Au început să se simtă rău, iar ulterior au fost transportate la spitalul din Orăștie, ulterior la cel din Deva.
„În data de 24 decembrie 2023, în jurul orei 02.00, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin de către medicul de gardă al Spitalului din Orăștie cu privire la faptul că la unitatea medicală au fost aduse cu ambulanța trei minore, în vârstă de 7, 11 si 13 ani, din Orăștie, intoxicate cu o substanță necunoscută provenită de la un produs pentru tratarea păduchilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că minorele se aflau într-un apartament din Orăștie iar pe scalp li s-a aplicat o soluție pentru tratarea păduchilor de către două femei, mame ale celor trei minore.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.
Uneia din fete i s-a agravat starea și a fost transferată la Spitalul de Copii din Timișoara.
Situație nemaivăzută de la episodul „Miorița” încoace
Cei de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara confirmă internarea uneia dintre fetițele intoxicate la Orăștie. Este ceva ce medicii nu au mai văzut de la episodul de dinainte de pandemie, când mai multe persoane care locuiau într-un bloc de pe strada Miorița au fost intoxicate din cauza expunerii la un anumit insecticid, folosit la dezinsecția blocului.
„Pacienta a ajuns foarte devreme, în această dimineață. Starea pacientei este gravă și bănuim intoxicația cu insecticid organofosforic sau ceva de acest gen pentru că am dovedit, ei se numesc inhibitori de colinesterază. S-a depistat, bineînțeles, această analiză se efectuează la Județean. Este una din intoxicațiile cele mai grave la vârsta copilului. Ciudat e că acest tip de substanțe nu se prea mai folosesc de câțiva ani buni în România, în UE, de fapt, și sunt înlocuite cu alte variante. Așadar, aici trebuie investigat și trebuie să înțelegem că aceste intoxicații accidentale, cum a fost acea intoxicație în masă, din buza pandemiei, tot din Timișoara, sunt provocate din majoră neglijențe ale părinților sau adulților din jur, care folosesc substanțe cumpărate de pe o piață necontrolată sau foarte prost depozitate, puse în sticle improvizate”, au declarat medicii de la Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.
Medicii mai atrag atenția asupra evitării depozitării substanțelor folosite la dezinsecție ori pentru deparazitări în recipiente care să fie accesibile copiilor ori să fie confundate cu alimente ori băuturi.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!