Polițiștii locali au verificat dacă firmele gestionează conform legii deșeurile rezultate din construcții. Spun că au constatat în continuare că unii dintre constructori încalcă grav legislația din domeniu.
Numai anul acesta polițiștii locali au dat 59 de amenzi pe șantiere pentru că firmele nu respectau legislația pentru gestionarea deșeurilor. Una dintre ele în valoare de 30.000 de lei.
„Spre exemplu, ca urmare a verificărilor efectuate în ultima perioadă au fost aplicate 7 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCL 189/2020 și alte 2 amenzi în baza Legii 211/2011. Un caz mai aparte a fost constatat de polițiștii locali pe str Calea Dorobanților unde o societate comercială a primit o amenda în valoare de 30.000 lei pentru mizeria de pe șantierul pe care îl gestiona”, transmit polițiștii locali.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XUrmariti va rugam si daca si cans plateste, plus sa explice cineva astfel de bani ce circuit iau, si cum se regasesc ei in bugetul local. Sa inteleaga tot omul. Plus, sunt niste costuri pana se aplica o amenda, oameni incadrati pe niste posturi sa poata verifica si aplica niste prevederi. Daca nu e eficient – atunci nu mai bine da avertisment cu obligatia remedierii situatiei, si revine peste X zile sa constate ca au rezolvat?! Sau amenda progresiva – plateste mai putin si remediaza imediat, amana dar atunci plateste mai mult. Cel mai important insa este unde se duc banii – ca daca TM plateste de la bugetul local PL la numar, dar ei aplica amenzi firmelor care se duc in bugetul national, de unde vin la sfantul asteapta, si intr-un anumit procentaj – avem o prostie. Mai bine in loc de amenda le da “minca in folosul comunitatii” pe firma, potrivit cu obiectul activitatii, si mai avem pe unii care construiesc ceva, fac curat, repara etc, drept sanctiune ca nu au respectat regulile locale in desfasurarea propriei activitati.
-
Ce ar fi sa faci tu calculele astea la tine acasa ? inainte de a porni o discutie pune mana pe legislatie!
OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
ar.8,alin. 3
(3) Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice în conformitate cu legislația în vigoare se fac venit integral la bugetul de stat, cu excepția celor aplicate, potrivit legii, de autoritățile administrației publice locale și amenzilor privind circulația pe drumurile publice, care se fac venit integral la bugetele locale ale unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în care contravenientul își are domiciliul sau sediul, după caz.
Prin urmare nu e vina agentul constatator ca, contravenintul are domiciliul in Corabia juetul Olt si el acolo la primarie trebui sa plateasca amenda, nici ca est sarac si nu are de unde plati …..cu recuperarea creantelor sunt alte institutii platite sa recuperez banii. In SUA e o zicala de moarte mai scapi dar de FISC nu ! deci va dati seama la ce nivel sunt aia in recuperarea banilor datorati statului.
Fate senator sau deputat si convinge alti parlamentari sa voteze legi si sa schimbe Constitutia care e obosita nu mai corespunde cu realitatea si schimbati sistemul asta intreg de organizare al tarii-
mai sanie ce minte ai!
Legea e prosta si trebuie schimbata!
Ca daca toti mamutii din gorj si olt fac mizerie in Timisoara amenzile trebuie sa ajunga la Timisoara nu la Slatina!Prin lumea civilizata nu poti sa ai domiciul la Iasa si sa locuiesti efectiv la Timisoara!
Conteaza unde traiesti efectiv!
-
Numai mergeti prin centru langa fântâna cu pești care nu am vazuto de un an, cum put zecile de tomberoane în care musteste zeama intrata in putrefacție…atentie in centrul orasului. Fi-var rusine! Capitala culturala.