Polițiștii locali au desfășurat verificările în perioada 21-25 august, pe toată raza orașului. Controalele s-au desfășurat în diferite zone din oraș, atât în baza unor sesizări venite de la cetățeni, cât și în baza unor planuri de acțiune.
Printre altele, verificări au fost făcute la asociațiile de proprietari pentru a se stabili dacă funoiul este colectat selectiv, dar și dacă acestea păstrează curățenia în jurul imobilelor.
„Astfel, pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, polițiștii locali au verificat 125 de asociații de proprietari. Au fost aplicate pe această linie 14 sancțiuni în valoare de 32.000 lei fiind identificate și 15 rampe care au fost tranmise către Primărie în vederea luării măsurilor de salubrizare. Totodată, pe linie de prevenire, au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și de informare asupra consecințelor abandonului de deșeuri pe domeniul public”, spun polițiștii.
De asemenea, oamenii legii au verificat și șantierele pentru a vedea dacă deșeurile din construcții sunt colectate după regulament, dar și dacă utilajele sunt spălate pe rampele speciale. Au controlat 20 șantiere și au dat cinci amenzi în valoare totală de 12.500 lei.
Controale au fost și pe 30 terenurile pentru a se stabili dacă proprietarii le întrețin și taie ambrozia. În patru cazuri, polițiștii au aplicat amenzi. Spun însă că în ultimele săptămâni au mai controlat astfel de zone, iar la final au dat 33 sancțiuni.
„În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, Polițiștii locali au identificat și transmis către Primărie un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri. Au fost identificate și sancționate 15 persoane cu amenzi de 19000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public, depozitare și neutilizare a recipientelor care duc la formarea de rampe. Au fost verificate 128 contracte de salubrizare ți au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public”, spun oamenii legii.
Valoarea totală a amenzilor date numai în această săptămână se ridică la 63.500 lei.
Trimite articolul
XBuun. Retim nu colectează decât peturi plastic, carton, hârtie, sticla. Unde exact reciclam bidoane plastic rupte, maturi rupte, țevi metal ruginite etc? Așa e simplu să trimiți poliția locală sa dea amenzi. Dar soluții oare avem unde sa reciclam corect?
-
Da, si sticla de la geamuri si polistirenul din electrocasnice…
Pentru @ Ciurdar Ioan Andrei – Ce e menajer in Negru (resturi mancare) si orice altceva in GALBEN: bidoane plastice, bidoane plastic rupte, maturi rupte, țevi metal ruginite. Daca e constructii mai poti duce si la punctele Retim sunt 4 in oras.
Sticle bere, borcane in containerele speciale clopotele verzi dar le clatesti putin inainte.
Ce este asa de greu sau complicat? In unele tari se sorteaza si in 5 recipiente diferite… aia e mai complicat!