Controalele s-au desfășurat în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie, atât pe șantiere, cât și în zonele în care sunt afișate ilegal reclame, pentru verificarea și luarea de măsuri în cazul a 50 de sesizări. Polițiștii au verificat lucrări executate fără autorizare de construire, ocuparea domeniului public cu schele și materiale fără aprobare și fără plata taxei zilnice, împrejmuirea ilegală a domeniului public, sisteme de publicitate amplasate sau utilizate fără respectarea prevederilor legale, nerespectarea regulamentelor în vigoare la organizările de șantier, nerespectarea termenelor și măsurilor stabilite prin procesele verbale de sancționare, referitoare la intrarea în legalitate sau desființare a unor lucrări de construcții ilegale.
Astfel, au fost efectuate 149 de controale pe linia șantierelor, publicității ilegale, lucrărilor realizate fără autorizație. În total, polițiștii locali au dat 16 amenzi în valoare de 81.000 lei, din care 7 în valoare de 30.000 de lei pentru lucrări neautorizate, pentru lucrări executate fără autorizație în zone de monumente sau zone protecție, 4 în valoare de 40.000 de lei pentru publicitate neautorizată și 5 în valoare de 11.000 de lei pentru lipsă rampă șantiere, depozitarea de materiale fără plata taxei aferente, ocuparea domeniului public cu schele fără achitarea taxelor.
Oamenii legii au acționat în echipe mixte și vor continua verificările pe toată raza orașului. Vor să identifice șantierele pe care nu sunt respectate normele legale, dar și dacă constructorii au amenajat rampe de spălare la ieșirea de pe șantiere, dacă amplasează construcții improvizate sau dacă păstrează curățenia în zonele în care se desfășoară lucrări.
foto: Direcția Poliția Locală Timișoara
Trimite articolul
XUnde au aplicat amenzi, ca la noi in bloc (Eugen Cuteanu .nr. 16) , la fiecare nivel si-au contruit cate o camera (zidita, usa cu vizor, de toate) in exteriorul apartamentului, luand din holul comun al blocului, altii au inchis fiecare capat al holurilor si si-au facut camari , iar Primaria si politia , in urma unor sesizari, au raspuns ca daca sunt mai vechi de trei ani, acestea se prescriu.
PE BUNE??????
Pai sa se prescrie si celelalte constructii din oras, care nu convin primarului, dar care sunt mai vechi de trei ani.
ASA e CORECT, DOMNULE!
-
am si eu o intrebare? de ce ati asteptat mai bine de 3 ani pana sa faceti o sesizare? si la inspectoratul pt constrctii ati facut sezisare? sau la pompieri? pt ca daca e ingustat holul de acces in caz de incendiu este o problema de siguranta a locatarilor. Asociatia si-a dat acordul pentru modificarile spatiului COMUN? sau Asociatia a deschis proces pt aceste modificari? politistii care probabil au zis si ei asa ca sa nu mai aiba de deschis un dosar au probabil atatea cunostinte legale cat paznicii de la supermarket. Daca va deranjeaza dati vecinii in judecata, altfel nu o sa vina nimeni sa se se puna pe demolat camari daca asociatia nu ridica problema
-
Cat timp au autorizatie de la Primarie, cu semnaturi de la vecini, cu taxe de concesiune platite la zi, sunt in LEGALITATE! Daca au luat de la vecinul de deasupra (etajul 1), cel din stanga si cel din dreapta, iar tu stai la ultimul etaj si nu este nevoie de semnatura ta, la fel este LEGAL, iar tu devii PENAL!