Cei doi timișoreni au fost depistați în urma unor controale ale polițiștilor locali, în ultimele zile. Oamenii legii au vrut să se asigure că cei care desfășoară lucrări de construcții respectă normele privitoare la gestionarea deșeurilor.
„În acest context, în urma verificărilor efectuate în ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat unei persoane care a efectuat lucrări la acoperișul unui imobil de pe strada Academician Alexandru Borza și a predat deșeurile provenite din construcții unui operator neautorizat o amendă de 15.000 lei.
O altă persoană de pe strada Mătăsarilor a fost sancționată cu 5000 de lei tot pentru predarea deșeurilor unui operator neautorizat. Persoana în cauză a igienizat ulterior locația și a predat toate deșeurile la operatorul de salubrizare Retim”, spun polițiștii locali.
De asemenea, în timpul controalelor, polițiștii au depistat și un bărbat care a aruncat mobilă uzată la intersecția străzilor C. Groșforeanu și Romulus. Bărbatul a primit o amendă de 30.000 lei.
Oamenii legii reamintesc că cei care predau deșeurile unor persoane neautorizate riscă o amendă cuprinsă între 5000 și 15.000 lei. Mai mult, cei care abandonează gunoi pe domeniul public riscă și ei o amendă cuprinsă între 30.000 și 45.000 lei.
Trimite articolul
XFelicitari !
Confiscati-le si masinile tuturor acestor gunoaie de oameni. Adoptati o hotarare de consiliu local prin care sa le puteti sechestra masinile pe loc.
Intr-un an ii veti linisti.
Tara e sufocata de gunoaie…din cauza ACESTOR gunoaie.
Consilierii primarului au facut HCL ridicole cu interzicerea paharelor din plastic la rugi dar nu au facut ceva ce ar conta foarte mult un HCL regulament de confiscare a autovehiculelor cand se abandoneaza deseuiri , regulament care lipseste cu desavarsire si ar fi o completare buna la O UG 92/2021 , probabil nu se vrea ar afecta pe prietenii lor de la firmele de pe santiere
Cu referire la amenda aplicata de 15.000 lei pentru deseurile de constructii sunt din luna septembrie 2022 , cu regret spun ca politistii de la Politia Locala Timisoara – Serviciul Inspectia in constructii au cunoscut acest fapt deoarece au facut dese vizite la aceste persoane de etnie roma dar nu au actionat pe motive de relatii de “prietenie “. Precizez toate acestea in cunostinta de cauza ca detin proprietate in acel imobil.
La insistentele etniei rome pentru a ne determina sa ne vindem proprietatile (parintii – fiu) Politia Locala Timisoara Serviciul Inspectia in constructii ne-au aplicat in mod abuziv contraventii in suma de 25.000 lei raportat la 4 Procese verbale incheiate intocmite in mod abuziv de acesti politisti locali avand la baza sesizarea telefonica a romilor din data de 04.03.2022 inregistrata sub nr.STEL 910 /2022. Rezultatul acestor sanctiuni doua procese verbale anulate definitiv ;i doua pe rolul instantei.
Aceasta protectie acordata romilor de institutia publica Politia Locala Timisoara are ramificati cu precadere in conducerea acestei institutii.
Concluzia, Dragi timisoreni Politia Locala Timisoara este in slujba romilor si nu a slujba tuturor cetateanilor timisoreni, asta trebuie sa intelegem, totii conducatorii Politia Locala Timisoara au fost in slujba romilor fara exceptie.
-
Din pacate e credibil ce spuneti. “Brunetii” au devenit de-a lungul anilor precum puii de cuc din cuibul-gazda
Șantierele Primeriei , unde lucrează protejați si prieteni ai usr sint cei mai mari generatori de mizerii si deșeuri pe spațiul public! Dar aici pulicimea locală nu poate interveni . Nu are voie. Așa ca: Soo pe fraieri!
Sunteti culmea! Si eu am predat deseuri unor persoane, sa zicem asa dubioase !
Au umplut cartierul de flyere (FITUICI ) ca ei preiau, apoi mi-au dus molozul contra cost din baie de apartament.
Si nu cred ca aveau atorizatie sau ceva.
PE ei trebuie amendat nu pe mine care am fost de buna credinta ! Nu puteam cara fara masina molozul in plase la retim ! Si nu am vrut sa impart in tomberoane ca vecina din moldova !
-
Ce cauta acolo?
-
Baaa, Picasso! Și pe tine! Încalci legea și ne faci proști pe față? Că e ca și cum ai zice că tu nu știai că ăia care vând țigări sau petarde în piață fac contrabandă 😀 sau că programul / filmul descărcat de pe net nu e cu licență 😀 Sau că motorina cumpărată de pe OLX de la un șofer de autobuz e sustrasă de la firmă 😀 Nu țin astea! Modalitatea LEGALĂ de a scăpa de moloz este să suni la Retim și să ceri un container mic de 2mc la care ți-l aduc gol și ți-l iau plin. Ceea ce ai făcut tu este la fel, sau chiar mai rău decât ce a făcut vecina. Ale ei măcar au ajuns la Retim. Ale tale sunt acum abandonate pe câmp la marginea orașului, sau într-o intersecție rar circulată, unde mă plimb eu cu copilul sau într-un loc similar.
-
Picasso are dreptate. El a platit pentru serviciu. Datoria de a se descotorosi legal de deseu ii revine de-acuma aceluia care-l transporta. Iar vecina aia din Moldova, a procedat la fel cum a invatat “acasa” … de aia s-a degradat asa Timisoara de-a lungul deceniilor
-