Elevii au desenat pe asfalt, au folosit semafoare și au reprezentat o stație de îmbarcare/debarcare, toate acestea pentru a atrage atenția asupra necesității unui spațiu sigur dedicat elevilor în preajma școlilor. Ei participă la evenimentul „Verde pentru Copii”, unde învață semnificația indicatoarelor și cum să se comporte în trafic.
Foto: Tion
„Ce vrem noi să facem prin acest eveniment este să atragem atenția asupra siguranței copiilor în trafic și să testăm un concept pentru o stație de îmbarcare – debarcare. Îi încurajăm să fie creativi și să își exprime limitele în stradă. Avem și un artist local, Horațiu Pavelescu, care coordonează activitatea. I-am îndemnat pe toți să folosească transportul alternativ pentru a ajunge zilnic la școală. Mai avem și o parte de cercetare prin care vedem care este părerea lor despre siguranța în trafic și ce soluții propun ei”, a declarat pentru Tion Miruna Trașcă, coordonatoarea evenimentului.
Proiectul „Verde pentru copii” este finanțat prin „Fondul Era Zero. Zero accidente. Zero Emisii” cu sprijinul Fundației Comunitare Timișoara și susținut de ZF Group.
Trimite articolul
XSper sa le si foloseasca ce invata de azi incolo…ca aia cand ies de la scoala aia,si cea de pe musicescu….sunt un pic bezmetici
Se face in multe tari. Ce inveti cand esti mic, aplici toata viata.
Ti se imprima in codul genetic . Altfel, cand esti mare treci ca prostul pe zebra, in fuiga, sarind de pe trotuar, ca vezi doamne, ai dreptul si ala cu masina tre sa opreasca .
-
vorbesti de parca nu ai vazut cum dau “soferii” prioritate altor masini si pietonilor, troglodit ce esti.