Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Timiș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, au desfășurat 12 percheziții domiciliare, în București (1), Ilfov (1) și Timiș (10), într-un dosar penal întocmit pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.
Cercetările arată că de la începutul anului și până în prezent, mai multe persoane, specializate în crearea de mecanisme financiare de fraudare a instituțiilor bancare, prin intermediul mai multor societăți comerciale și prin persoane interpuse, s-ar fi folosit de prezentarea unor date financiare nereale sau tranzacții comerciale fictive, achiziționând în leasing mașini de lux, cu o valoare de peste 2.100.000 de lei.
Ulterior, persoanele în cauză ar fi înstrăinat autoturismele, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos.
Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și de cel al polițiștilor Serviciului Criminalistic Timiș, precum și al serviciilor de investigare a criminalității economice din București și Ilfov.
„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit cei de la IPJ Timiș.
Trimite articolul
XNume? Sa stim si noi lumea buna din oras.
-
Pai e foarte clar că ăștia cu mașini scumpe nu și le permit din bani munciți cinstit… E imposibil. Îți trebuie două vieți ca să îți permiți o mașină dinaia din bani munciți de tine.
-
chiar 5 vieti?!!!
-
IAR vitrinari dati lecții pi aici $ ? BR!
EVRIKa!!
Bravo. Treceti si pe la palatele pline cu zeci de masini vandute ilegal ca pe pepeni
Nu mai mințiți că habarniștii. Orice finanțator verifica macar un bilanț depus la AnaF pe anul trecut. Îmi este greu sa cred că cocalarii au facturat și achitat impozite să dea bine in acte.