Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au amendat, în ultimele săptămâni, 16 persoane care au abandonat deșeuri. Valoarea sancțiunilor se ridică la 89.000 de lei.
„În cazurile în care cantitățile de resturi nu sunt foarte mari, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, pentru persoanele fizice și ajung până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Există însă și situații în care unii cetățeni sau firme abandonează obiecte de dimensiuni mari sau cantități mari de deșeuri, creând astfel rampe clandestine în diverse zone din oraș. În aceste cazuri amenzile sunt cu mult mai mari”, au transmis, vineri, reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.
Spre exemplu, în cursul zilei de joi, polițiștii locali au identificat o persoană care a predat o canapea uzată unui operator neautorizat, mai exact unei persoane fizice care a abandonat-o ulterior pe strada Vasile Lucaciu, în zona Popa Șapcă. Cel care a predat mobilierul s-a ales cu o amendă în valoare de 15.000 de lei, iar cel care a abandonat canapeaua cu 30.000 de lei.
„Atragem din nou atenția cetățenilor că abandonul de deșeuri pe domeniul public, precum și predarea resturilor către operatori neautorizați se sancționează drastic. În acest sens, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, a demarat o campanie de conștientizare, prin aplicarea de stickere în zonele de blocuri, prin care cetățenii sunt informați cu privire la faptul că resturile aruncate în alte locuri decât cele special amenajate nu este permisă, informându-i totodată și despre modalitatea de a sesiza Poliția Locală în cazul în care observă astfel de nereguli.
De altfel, în foarte multe situații, cetățenii sprijină acțiunile polițiștilor locali de identificare a celor care nu respectă legea”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
foto: PLT
Trimite articolul
XAm și eu ceva mobilier de aruncat
-
Uita-te pe site-ul Retim si vezi unde poti sa duci mbilierul sau molozul gratuit. Sunt 4 puncte in oras. Sau inchiriezi un container.
Tot din categoria amenzilor la băbuțe care vând flori!
Care este operatorul “autorizat” care ia o canapea să o arunce la gunoi??? Nu bratner sau retim sunt operatori autorizați?? Daca e pe strada nu unu din cei 2 trebuie sa o colecteze???
Totuși mai prindem și noi un hot, un violator, un vandalizator? Sau măcar ceva mai serios în afara de oameni care greșesc că nu au alta alternativă și care nu afectează cu nimic viața altora???!!!
-
Pw logica ta, hai sa ne cacam toti la tine la usa ca doar ai femeie de servici care spala casa acarii.
-
Ai alternative. Sunt 4 puncte in oras unde poti sa duci gratuit TV, saltele, mobila, moloz, etc. Nu afecteaza cu nimic viata altora? Eu am permanent gramada de resturi in fata casei (rampa clandestina) arucate de niste gunoaie de oameni.
-
Problema mare e transportul, care e foarte scump. Ar trebuii periodic sa vina masini al Retim specializate pentru deseori voluminoase / pentru constructii
-