Problemele de la Serviciul de Imigrări Timiș nu sunt singulare. La nivel național, toate serviciile întâmpină probleme mari datorate numărului mic de angajați și volumului mare de dosare și cereri aflate în lucru.
Potrivit celor care se ocupă cu asistența străinilor pentru astfel de proceduri, la Timișoara, persoanele care au depus cereri de prelungire a dreptului de ședere în luna august au ajuns să fie programate pentru depunerea dosarelor abia acum, în noiembrie, pe finalul termenului de valabilitate al documentelor deja obținute.
Cozile se formează zilnic în fața instituției din Piața Andrei Mocioni, iar de duminică noaptea mai mulți tineri au decis să doarmă în frig, pe scările instituției, pentru că, deși au stat la coadă nu au putut ajunge la rând pentru a depune documentele. Totul pentru că la Serviciul pentru Imigrări Timiș funcționează numai un singur ghișeu pentru depunerea documentelor, cu program de la 8:30 la 10 pentru rezidenții UE și de la 10 la 12 pentru cei din afara spațiului comunitar.
„Cei care au depus în august primesc programări acum, practic toate actele expiră în 90 de zile. Angajații de acolo sunt foarte puțini, dar sunt foarte ok. Unul dintre ofițeri a venit astăzi (n.r. marți) mai repede la lucru, de la ora 7, și i-a văzut că dorm acolo. A deschis sala să poată intra la căldură deși programul începea de la 8. Se fac liste neoficiale și nu ai garanția că dacă ai plecat câteva minute mai prinzi loc. De asta au rămas acolo”, a povestit pentru Tion una dintre personele implicate în asistența străinilor.
Problemele în gestionarea cererilor depuse de străini nu se rezumă însă numai la granițele României. La consulatul țării noastre din New Delhi, lista era, la un moment dat, de 12.000 de persoane pentru că instituția procesează cererile venite de la cetățenii din India, Nepal și Bangladesh.
Modul în care este tratată problema străinilor este considerat rușinos de cei implicați în asistența acestora. Totul în condițiile în care, pentru prelungirea permiselor de ședere, expatriații plătesc anual taxe de 900 de lei.
Trimite articolul
X“tinerii” sa se duca inapoi de unde au venit, acolo e cald si bine
-
Ai uitat cand erai la fel prin anii 90 in Germania?
-
tu ai vrea sa mergi inapoi de unde ai iesit ???
-
corect
urcati in avion si trimisi inapoi
sa se duca in germania, ce cauta aici?
-
vorbeste cu Lae si ii trimite
Dar cetatenii romani care dorm pe strazi? Cu ei ce facem? Ei de ce nu apar in ziar sau pe Tion? Ce facem cu ai nostrii?
-
nu ai inteles de ce dorm acolo ?
-
Astia ai nostrii dorm ca vor.. Sunt casele astea unde pot dormi seara dar nu sunt interesati..
Sa se ducă înapoi. Când ii angajezi își bat joc de tine. Nu vin sa muncească vin sa stea și sa le dai bani. Nu trebuie sa ne fie mila de ei
Vai de capul lor si vai de capul nostru.
-
Bine spus.
Ar trebui să închidem granițele pentru acești ” tineri”. Având în vedere situația în care ne aflăm și miile de români care trăiesc în sărăcie nu înțeleg de ce s- au umplut orașele de imigranți din Asia.
Va trebui sa ne obişnuim cu ei. Daca nu o facem din compasiune, cu siguranță o vom face de nevoie. In 10-15 ani sistemul public de pensii intră in incapacitate de plată. În 2040 in Romania vor fi 7,5 milioane pensionari şi 4 milioane de contribuabili. Cei din diaspora, 90% nu se mai intorc sa munceasca in Romania vreodată. Şi chiar dacă se întorc temporar, în maxim un an pleacă înapoi , văzând ce e aici.
Aşa că, daca vom dori să avem pensii peste 20-25 de ani va trebui să ne familiarizăm şi cu emigranții asiatici. Trist dar adevărat.
Desi nu este pentru tema acestui articol vreau sa scriu cateva randuri, piate citeste si cine trebuie. Deci, ce facem cu boschetarii nostri? Astazi, inainte de ora 13 nora mea a mers cu fetita mai mica de 2 ani in carucior dupa sora ei la școală, clasa pregatitoare. La intersectia str. Tigrului cu Baba Dochia, in fata la farmacia Dona, doi drogati s-au luat de ea, au pus mainile pe ea, s-au împins de era sa cada peste fetita mica. Noroc ca din fata veneau un barbat si o femeie si au strigat la ei si nora a fugit. Parca asta nu ar fi fost de ajuns, intorcandu-se si cu cea marisoara, doua tiganci bateau un sofer cu posetele ca a oprit masina in fata casei lor. Asa s-a speriat fetita mai mare ca era sa plângă. Poate Politia Locala sa mai circule si prin aceasta zonă.
-
Faceti o sesizare online pe noul portal de sesizari al primariei, care cica functioneaza de ieri incepand. Intr-adevar, in zona aceea nu prea am vazut politia patruland niciodata.
-
Politia e inutila. Solutia e deci numai in mainile noastre dar din pacate n’avem dotarea politiei.
Psihologie sociala pe paine prin comentarii
#Fundamental Attribution Error / #Ultimate Attribution Error
… si e doar inceputul… fara energie, multi din jur vor mai migra.