Oamenii legii spun că primesc constant o mulțime de sesizări pe tema autovehiculelor oprite și staționate în zona pietonală a Timișoarei.
Numai în ultimele două luni au dat aproape 600 de amenzi șoferilor certați cu bunul simț, iar strada cu cele mai multe probleme, spun ei, este Eugeniu de Savoya. O mulțime de șoferi parchează acolo pentru că, cei mai mulți dintre ei, au de rezolvat probleme la instanțele timișorene. Dau peste cap circulația pietonilor și obstrucționează posibila intervenție a ambulanțelor sau a mașinilor de pompieri, iar oamenii legii au aplicat acolo, în ultimele două luni, 130 de colante. O parte dintre acestea au fost transformate în amenzi, iar restul urmează, spun polițiștii.
Până acum, polițiștii locali nu puteau ridica decât autoturismele parcate ilegal pe drumurile publice. Din doi august însă, noile acte normative vor intra în vigoare, iar astfel oamenii legii vor putea ridica și mașinile staționate și în alte locuri decât drumurile publice.
„Unul din demersurile efectuate pentru reglementarea situației a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea în 14 iunie 2022 a HCL 262, care va intra efectiv în vigoare în data de 2 august 2022. Astfel, având în vedere că autoritățile locale se confruntă cu probleme cum este cea a parcării pe spațiile verzi, parcuri și zone pietonale, neexistând posibilitatea legală de ridicare a acestora, întrucât conform prevederilor OUG nr. 195/2002 măsura tehnică administrativă a ridicării se dispune doar asupra vehiculelor staționate doar pe partea carosabilă, prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea și completarea OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, s-a acordat competență poliției locale de a dispune măsura tehnică-administrativă a ridicării vehiculelor dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public”, transmit polițiștii locali.
Polițiștii locali atrag atenția șoferilor că, pe lângă amenzile cuprinse între 500-1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000-2000 de lei pentru cele juridice, șoferii care opresc sau staționează neregulamentar în aceste zone se vor trezi și cu mașinile ridicate.
Foto: Directia Poliția Locală Timișoara
Trimite articolul
XProblema grava este ca in Timisoara exista doar 1-2 masini pentru ridicat, si si acestea au orar 9-17 de luni pana vineri, ceea ce este inadmisibil. Poate se trezesc cei cu responsabilitati in domeniu si modifica orarul de operare in 24/24, 7/7. Altfel, ramanem doar cu legislatia si speranta.
Doamne ajuta!
Ok, deci pe 3 august fac poze si va trimit la redacti, sa vedem cum e aplicata legea. In teoria avem multe legi bune, doar ca din eroare si interes nu se aplica…
-
Poate ar trebui să le trimiți la PLT, nu la Tion. Ce să facă Tion?
-
Sa-i faca de rusine, cum ce sa faca?!?
Daca ar putea sa publice si in Germania, in orasul (sau satul) natal al lui Fritz, poate poate de rusine incepe sa miste…
-
N-ai inteles nimic ! esti tamaie poti sa faci cate poze vrei cu miiile pana te dor buricle la degete nu pricepi deloc ….sunt cateva masini de ridicari nu se vor putea riica toate masinile parcate ilegal
-
E bine si cu ridicatul, dar tot n-am aflat cati bani s-au strans din parcarile rezidentiale dupa minunata modificare de regulament timpark, si mai ales…. unde-s banii?
transparenta nu e negociabila, sau cum?
-
Poate imi raspunde vreun sustinator al “schimbarii”, sau poate vreun userist?
-
@Romania? @Meghi? @garda? @ceghe? @N-am? @Asta-de-pe-aici?
@cineva?!!?
se vede ceva altundeva decat in buzunarul prietenilor ong-isti ai usr?
-
La fel si cu cele de pe trecerile de pietoni
130 de colante in 2 luni, adică ~2 colante/zi în condițiile în care acolo sunt la orice ora din zi peste 20 de mașini…
-
da, dar doar 2 din ele sunt ale “nimanui”, if u know what I mean
“din august” – hahahahahahhahahaha