Bărbatul, care nu este din Timișoara, s-a prezentat la Direcția de Evidență a Persoanelor pentru că își pierduse buletinul temporar și voia unul nou. Supărat că nu a reușit să își rezolve problema, s-a enervat și s-a urcat într-un copac, în parcul din spatele Poștei Mari. A amenințat că se spânzură.
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, ambulanță și pompieri. Un negociator al Poliției Timiș a reușit să îl convingă, după aproape o oră de discuții, să coboare și să meargă, însoțit, să își refacă actele.
foto: Tion
Trimite articolul
XSi nu ar trebui sa dea cineva niste explicatii de ce cand s-a dus omu normal sa isi rezolve problema nu s-a putut, dar cand s-a dus insotit de niste organe s-a putut? Din genu asta de situatii vedem cat de mizerabile sunt unele institutii, doar ca nu toti cetatenii merg pana la a se urca in copac si a ameninta ca se arunca de acolo. Majoritatea tin in ei frustrarea si incearca sa mearga mai departe. Sau o refuleaza in alte parti – isi bat familia, urla in trafic, beau etc.
Bine ar fi ca voi sa nu va mai limitati la a da copy paste unor comunicate si a merge macar un pas mai departe, in calitatea voastra de jurnalisti.
-
este un precedent excelent care ne indica faptul ca atunci cand vrei ceva de la autoritati, cel mai simplu e sa ameninti ca te spanzuri…deci Ionut daca ai nevoie de ceva de la evidenta persoanelor, urca-te-n copac…ca sigur iti rezolvi problema.Fac pariu ca nu te tine sa faci asta :)))
-
Dar si prima data nu tot insotit de niste organe a mers?
-
F bine puncat. Poate si Direcția de Evidență a Persoanelor face o ancheta interna sa verifice cum s-a ajuns aici si cum s-au comportat angajatii lor.
-
Cauzele pentru care nu s-a putut sunt multiple si nu ne sunt furnizate inca. Poate le vom afla zilele urmatoare. Vina poate apartine chiar celui care a mers sa isi ceara un act de identitate nou, si nu institutiei in sine.
-
Corect
-
Trebuia dus la Jebel/Gătaia pentru 30 zile de analize!
Dar nu este inerzis pentru oricine altcineva in afara de pisici sa se urce in copac si sa astepte venirea echipei de interventie?!
-
La fel cum nu este interzis nici sa fii sosocar!
De unde e?
-
Din buletin.
-
Multumesc foarte mult. Iar o privier acolo ce va spune atunci Balubei?
-
Si eu stiu pe cineva care nu poate sa-si faca refaca buletinul expirat (si nu se poate angaja) pt ca … sta in chirie la stat dar nu e titular acolo pe contract. Persoana acolo sta dar nu poate sa-si refaca buletinul acolo.
Buletinul ar trebui sa intre la drepturile de baza ale cetateanului !!!
Dar se pare ca nu e raportat la legile statului.
In cazul prezentat de mine tre sa gasesti pe cineva sa declare ca ai domiciliul la el – desi nu stai acolo.
Adica solutia e sa declari fals domiciliul in loc ca autoritatile sa rezolve situatia ca de aia sunt platite.
E incredibil.
Chiar ma gandeam si eu ca trebuie mers cu presiune (scandal) la buletine: de ce rezolvarea e ca un binevoitor sa declare ceva neadevarat in loc ca autoritatile sa-si asume situatiile astea si sa le rezolve !
Nu ma mira ca sunt mici drame in astfel de situatii: esti efectiv aruncat in exteriorul societatii cu astfel de mici probleme birocratice si vezi cum autoritatilor (acre de multe ori) efectiv nu le pasa de tine.
-
In situatia asemanatoare sunt si cei de 18 ani..daca parintii nu vor sau nu au posibilitatea sa te ia in “spatiu” nu poti sa refaci buletinul..chiar e absurd ca la 14 ani se da valabilitate pana la varsta de 18 ani..
-
Acel cineva pe care il cunosti poate fi luat in spatiul tau locativ in acte si sa isi faca CI pe adresa ta, iar locul unde sta in chirie sa fie trecut pe viza de flotant.
Barbatul nu este din Timisoara si avea buletin temporar. Poate data viitoare va avea mai multa grija sa nu-l mai piarda si nu va mai fi nevoie sa se spanzure de copac, de suparare.
Am un prieten care a vrut sa meargă sa se vaccineze, dar a pierdut buletinul, și nu a putut, a mers sa își facă buletin și nu a putut ca nu era vaccinat… concluzia??? Fără buletin nu poți face vaccin, fără vaccin nu poți întra sa îți faci buletin…. ca la noi
Credeți că avea curaj
Angajații (funcționari și gardieni/portarii) de la Evidența Polulației Timișora sunt de o nesimțire crasă!
Stau fără măști prin birouri, iar pe cetățeni îi țin în stradă, apoi le preiau/predau actele de pe hol.
Timpii de așteptare pentru soluționarea actelor sunt nejustificat de mari și depășesc termenele legale.
Practic, atât funcționarilor cât și gardienilor le convin de minune această stare de alertă/pandemie, toată activitatea acestora transformându-se într-o bătaie de joc față de cetățemii de care sunt plătiți să-i servească.
-
Dragă Dana, ai face bine să pui mâna și să citești legislația în vigoare cu privire la eliberarea actelor de identitate și vei vedea că termenul prevăzut de lege este 30 de zile cu posibilitatea de prelungire la 45 de zile cu aprobarea șefului de serviciu în cazul în care apar neclarități sau se impun verificări suplimentare! Deci… Citește și nu vorbi dacă nu cunoști datele problemei! Ar trebui să încerci să îți imaginezi cum este de cealaltă parte a ghișeului, cînd ești jignit și nu poți riposta pentru că ești în slujba cetățenilor, când trebuie să asculți ore în șir tot felul de baliverne și problemele fiecăruia (nu suntem psihologi!), când trebuie să suporți toate mirosurile din lume, pentru că mulți nu știu că apa și săpunul fac minuni, când toți care vin acolo au numai drepturi și nicio obligație! Toți uita că necunoașterea legii nu te absolvă de consecinte și răspundere! Cam atât pe scurt!
-
draga nimeni.
esti ingrozitor. suntem in viitor omu’ lu Dzo. Nu mai e cazu sa fie o tanti de aia baba cu ochelari care trece intr-un registru si caligrafiaza litera cu litera pentru un biet act. Totul ar trebui sa fie pe loc. Avem imprimante, avem tehnica de calcul, platita din banii mei pentru niste frecatori de menta care nu fac nimic toata ziua. Dana are dreptate. Pentru un act de identitate solutionarea ar trebui sa fie la 30 minute dupa ce ai intrat pe usa institutitiei.-
Au dreptate . Dar nu în românia…
-
Pentru Wasi! Da, sunt total de acord cu tine!Sunt de acord și cu Dana că există funcționari foarte sictiriți și care nu au un comportament adecvat! Problema cu eliberarea documentelor s-ar rezolva rapid dacă nu ar exista atâta hârtogarie și dacă am fi noi factori decizionali… Totul pleacă de sus, de la București pentru că acolo sunt deștepții care iau hotărârile! Sunt cel puțin 16-17 legi, hotărâri, ordonanțe ale guvernului care reglementează activitatea în domeniu!De acolo pornește totul! Eu ca simplu funcționar nu pot decât să respect ce îmi este impus! Alt aspect este acela că de mult ar fi trebuit adoptate cărțile de identitate electronice dar în stilul tipic românesc se tergiversează lucrurile! La nivel national este o investiție destul de serioasă dotarea tuturor serviciilor cu aparatura necesară plus că prețul unei CI va sări de la 7 Ron cât este în prezent la echivalentul a câteva zeci de euro (aprox 30-40 dacă am reținut bine) și se vor tipări la București la Imprimeria Națională, fapt care va impune probabil în continuare termenul de eliberare prevăzut, cel de 30 de zile! Noi că serviciu, încercăm să le eliberam într-un termen rezonabil care depinde de volumul de muncă! Probabil că nu știi faptul că fizic nu noi le tipărim așa că din nou depindem de alții! 🤣Dacă se ia curentul sau taie Costel vreun cablu, s-au dus naibii toate termenele!🤣 Nici cei care conduc serviciile nu au niciun interes sa comenteze pentru că și-ar pune funcția în pericol, deci ne descurcăm cum putem și cu ce avem, din păcate!
-
-