Verificările au fost demarate la începutul săptămânii, la asociațiile de locatari din oraș. Polițiștii locali au format echipe mixte, împreună cu cei de la ADID și RETIM și au verificat dacă timișorenii respectă legislația privind precolectarea duală.
„În prima zi a acțiunii, echipele mixte au verificat 35 de asociații de proprietari, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8500 lei și s-au înmânat tot atâtea invitații altor asociații ai căror reprezentanți au fost solicitați la sediul instituției pentru luarea măsurilor legale. În cursul zilei de ieri au fost verificate 29 de asociații de proprietari, fiind aplicate alte 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2500 lei și s-au înmânat 7 invitații”, transmit polițiștii locali.
Oamenii legii, împreună cu ADID și RETIM fac astfel de controale pentru a se asigura că legislația este respectată, iar deșeurile sunt colectate selectiv.
„Potrivit articolului 5 din HCL 371/2007, toți utilizatorii de salubrizare sunt obligați să asigure precolectrea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau alte tipuri de deșeuri. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice. Ținând cont de faptul că la nivelul municipiului Timișoara, numărul de asociații de proprietari este foarte mare, acțiunea va continua până la finalul anului”, spun oamenii legii.
Trimite articolul
Xasta trebuia facut de cand au introdus colectarea selectiva, dar lipsesc inca unele lucruri – colectarea pe electrocasnice, obiecte mari, deseuri periculoase este deficitara
Iarasi gunoiul…
Pai si daca arunca altcineva gunoi “neconform” in pubela care se gaseste pe spatiul public (si e proprietatea retim, nu a asociatiei) – de ce sa platesc eu amenda pentru alt nesimtit?
Sa plateasca politia, ca doar nu a asigurat ordinea pe domeniul public. Accept sa platesc eu daca sunt prins in flagrant sau daca sunt probe (inregistrari video sau “chip” in mana pt. DANA, daca stie cum se dovedeste cu cipul). Asa… daca s-ar intampla la noi eu nu as plati nici o amenda, sa o conteste asociatia sau sa si-o asume ceilalti daca nu vor sa se bata.
salutare
Primaria ar trebui mai intai sa construiasca locatii de depozitare ale tomberoanelor si apoi sa aplice amenzi deoarece sunt foarte multe tomberoane amplasate pe domenoiul public si nu pot fi protejate de a fi utilizate de cei care duc gunoiul in masina opresc si arunca in tomberoanele altora apoi vine retim si politia si dau amenda..
Poate chiar ei trimit anumiti locuitori sa depuna gunoiul necorespunzator apoi vin ei si ghinion au gasit amestecate ..gunoaiele..
Luati exxemplul ORADEA si apoi puteti pedepsi pe cei indisciplinati..
Un cetatean onest caruia ia fost amendata asociatia fara drept de aparare…
Stima
-
As adauga ca si in cazul in care tomberoanele sunt inchise in spatii amenajate, pentru a fi ridicate de RETIM trebuie scoase in strada.
Cel putin pe strada noastra, colectarea “reciclabilelor” se face intre orele 3 si 4 dimineata, deci tomberoanele trebuie lasate de seara in strada. Iar primitivii nesimtiti isi fac de cap peste noapte.
Ce vina avem noi ca in oras este prin de nesimtiti?
Trebuie sa punem tot noi paznic de noapte la tomberoane de doua ori pe saptamana pentru ca politia nu poate tine vndalismul sub control?
Si cat se recicleaza? Sau e doar de dragul amenzilor? Nu mai bine se interzic sticlele de plastic?
Retimul isi bate joc de noi! Intr-adevar multe persoane chiar nu acorda nici o importanta selectarii deseurilor, dar afara de tarife mereu in crestere Retimul nu asigura prea multe.
Containerele de sticla mereu dau pe afara si sunt zeci de plase abandonate langa ele, cu sticle care nu mai incap. Iar pentru alte tipuri de deseuri nu au nici o solutie : portelan, materiale textile sau imbracaminte, polistiren din aplicatii casnice…
Containerele de sticla
-
Polistirenul se colectează la punctele unde se pot preda și deșeurile voluminoase sau electronice.
Materialele textile mărunțite pe cât posibil merg în pubela neagră. Cele care se pot folosi se aruncă în containerele albe. Până la urmă mare majoritate tot la gunoi ajung…
Cu sticla mai e și problema că RETIM pune containerele pe unde dorește (inclusiv pe spațiu verde) și nu aspiră după ridicare cioburile.
Ce facem cu “turistii” care locuiesc o noapte, o zi, doua sau cate or fi, in asa zisul regim hotelier? Ne punem sa-i instruim? Ne punem sa injuram proprietarul (“hotelierul”)?