Incendiul de vegetație uscată dintre Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român a izbucnit în noaptea de duminică spre luni. Flăcările au cuprins aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată și au distrus și 11 baloți din paie. La fața locului au fost trimiși cinci pompieri cu trei autospeciale de stingere, dar și voluntarii din Sânmihaiu Român. Flăcările au fost lichidate în cursul nopții înainte de a produce pagube materiale însemnate.
Intervenția din cursul nopții nu a fost însă singura de acest fel înregistrată de cei de la ISU Banat. De asemenea, pompierii de la Detașamentul 1 au intervenit și la poligonul jandarmilor din apropiere de podul Modoș cu o mașină de intervenție și trei subofițeri după ce acolo a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.
Peste zi, salvatorii au fost chemați și la Birda, acolo unde vegetația uscată și mărăcinișul au ars pe o suprafață de aproximativ patru hectare. La intervenție au participat patru pompieri din Deta, cu o autospecială, dar și voluntarii de la SVSU Birda.
În plus, o altă intervenție a celor de la ISU Banat s-a desfășurat duminică și la Topolovățul Mare. Acolo, incendiul de vegetație uscată a cuprins aproximativ 2000 de metri pătrați de teren.
La nivel național, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a 192 de incendii de vegetație uscată, întinse pe aproximativ 1.149 de hectare.
„Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, respectiv a consecințelor negative asupra mediului înconjurător, în ultimele 24 de ore au fost realizate 714 acțiuni de informare preventivă desfășurate în teren, în care au fost diseminate 2.423 de materiale informative.
Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor de pe terenurile agricole și a vegetației uscate de pe pajiștile permanente, la nivel național, în mediul rural s-au desfășurat 343 de misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate în vederea conștientizării riscului generat de temperaturile extreme. Dintre acestea, 72 de misiuni au fost desfășurate de către personalul ISU, 3 cu ajutorul autorităților locale, 268 de către SVSU”, transmit reprezentanții IGSU.
Foto: cititori Tion
Imaginile ne-au fost transmise de către cititorii Tion, cărora le mulțumim pe această cale. Dacă și tu ai surprins imagini care pot deveni o știre, le poți trimite pe pagina noastră de Facebook sau pe adresa redactie@tion.ro.
Trimite articolul
X5 pompieri cu 3 mașini – deci 2 au mers pe jos….