Ionuț Nasleu a fost oprit să plece din țară, în 24 februarie 2021, în Statele Unite, după ce polițiștii de frontieră de pe aeroportul Henri Coandă din București au observat în sistem o alertă introdusă pe numele lui de polițiștii din Timișoara.
Oamenii legii îl cercetau într-un dosar de șantaj, după ce Nasleu l-a amenințat pe jurnalistul Dragoș Boța, dar și pe soția acestuia, că va face publice imagini sensibile în care apare femeia. Fostul șef al piețelor urmărea astfel să îi facă pe cei doi să nu mai publice materiale care îl puneau într-o lumină nefavorabilă.
Ionuț Nasleu a fost predat ulterior polițiștilor de la IPJ Timiș, a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar. A susținut la momentul respectiv că nu se aștepta să fie reținut pentru un mesaj pe care l-a trimis în glumă.
Ulterior, el a fost trimis în judecată pentru că i-a șantajat pe cei doi soți, dar și pe doi angajați ai SC Piețe SA. De asemenea, Nasleu a mai fost acuzat și că ar fi semnat o adeverință ce atesta că o femeie ar fi fost angajată a SC Piețe SA, lucru nereal, pentru ca aceasta să poată circula pe vremea pandemiei. Mai mult, a trimis chiar și mașina de serviciu la București pentru a o aduce pe femeie la Timișoara.
Judecătoria Timișoara l-a achitat pe Nasleu în prima instanță de acuzațiile de șantaj împotriva angajaților de la Piețe și l-a condamnat cu suspendare pentru șantajarea soților Boța. În plus, judecătorii au decis la momentul respectiv ca Ionuț Nasleu să le plătească celor doi daune morale în valoare de 10 și 15 mii de euro și a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 90 de zile la Inspectoratul Școlar Județean sau STPT.
Joi, magistrații de la Curtea de Apel Timișoara s-au pronunțat în apel la sentința dată de colegii lor de la judecătorie. Au decis să o păstreze, cu o singură modificare: aceea de a anula adeverința falsă semnată de Ionuț Nasleu pentru femeia după care a trimis mașina de serviciu pentru a o aduce la Timișoara.
„Desfiinţează parţial sentinţa atacată, doar în ce priveşte anularea înscrisului falsificat şi rejudecând în aceste limite: În temeiul art. 25 alin. 3 C.pr.pen., desfiinţează adeverinţa de angajator întocmită de numita Holeiciuc Ştefania şi semnată de inculpatul Nasleu Ioan în care se atestă că numita A. L. este colaborator permanent al societăţii Pieţe S.A. Timişoara.
Menţine în rest sentinţa atacată. Dispune virarea sumei de 200 de lei, onorariu parţial avocat oficiu, din fondurile Ministerului de Justiţie în contul Baroului Timiş”, se arată în soluția pe scurt dată de Curtea de Apel Timișoara.
Sentința este definitivă.
UPDATE. Ionuț Nasleu, fostul director al Piețe SA, reținut într-un dosar de șantaj
Trimite articolul
XRobu pe cand??
-
Popoviciu pe cand?
-
Ravasila, tu esti?
Banii pentru zecile de case facute din goric de unde crezi ca au venit ? Acolo nu verifica nimeni?
Dar de ce cu suspendare?
Tusea daca era la puscarie?
-
pentru ca suntem in uie, de-aia. raiul infractorilor.
-
Exact, nu ca inainte sa fim in UE cand infractori toti erau la puscarie :)))
-