Datele au fost făcute publice miercuri de reprezentanții IPJ Timiș. Polițiștii spun că în luna martie a lui 2021 au înregistrat doar nouă accidente grave de circulație, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața, alte nouă au fost rănite grav, iar șapte au suferit răni ușoare.
În aprilie, polițiștii de la rutieră au intervenit la opt accidente grave, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața, nouă au fost rănite grav, iar alte patru au suferit răni ușoare.
Cifrele sunt la jumătate față de martie și aprilie 2020, atunci când, teoretic, circulația a fost permisă numai pe bază de declarație, pentru motive justificate.
Astfel, în martie 2020, au fost înregistrate 14 accidente grave în urma cărora patru persoane au decedat, 11 au fost rănite grav, iar patru ușor. La fel, în aprilie 2020, polițiștii rutieri au intervenit la 12 accidente grave soldate cu șase morți, șase răniți grav și unul ușor.
Polițiștii spun că, în continuare, cele mai multe accidente grave se petrec din cauza șoferilor care conduc sub influența alcoolului, a celor care circulă cu viteză prea mare sau chiar fără permis de conducere. Nu în ultimul rând, indisciplina pietonală este și ea printre principalele cauze ale accidentelor.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XAceste statistici ar trebui dublate de niste statistici facute de o entitate independenta,poate un ong sau mai multe,care sa includa pe linga datele despre accidente grave si cele despre tamponari,date despre amenzile la oug 195 care se pare ca este cel mai batrin oug din tara,amenzile impartite pe tipuri de contraventii,date despre contestatiile depuse,date despre cite s au admis si cite nu,date despre reclamatiile depuse de participantii la trafic impotriva agentilor,si alte,date relevante,care sa intregeasca tabloul
-
gasesti aici diverse,foarte interesante https://www.politiaromana.ro/ro/prevenire/buletinul-sigurantei-rutiere
Un ONG nu prea are de unde sa adune date, poate doar sa le ceara de la institutiile care le au. Lasa le naiba de ONG uri, macar pana cand isi transparentizeaza veniturile si cheltuielile. Pana nu i dispus ong ul ala sa faca asta, sa nu mai aibe pretentii de dat de lucru la institutii in plus, mai bine sa fie institutiile obligate prin lege sa faca publice datele. nu stiu INS ul daca are ceva date ref la amenzi. Cat despre ordonanta 195, nu i bai ca i veche, ci ca se tot actualizeaza si nu in bine, se modifica codu rutier de nu mai intelegi nimic din el.-
Hopa, mai nou e voie cu linkuri in comentarii aprobate?
-
Lucru asta atesta urmatoarele:
1. Cat de mult au respectat romanii restrictiile – aproape deloc
2. Cat de bine si-a facut treaba politia la vegherea respectarii legiilor – aproape deloc
3. Cat de mult au respectat oamenii si angajatorii recomandarile privind distantarea sociala si munca de la domiciliu – aproape deloc
Asta e tara si mai avem pretentii dupa!
Am crezut ca pandemia asta va fi o palma dupa capul romaniilor, ca ne vom trezi si noi asa cum zice imnul nostru! Ciu-ciu. Au fost cazuri in presa nationala de angajati care au cerut telemunca si nu au primit. Stiu personal oameni care au cerut telemunca si la privat si la stat si au fost refuzati, au fost amenintati, desi munca lor e cu calculatorul si puteau bine mersi sa lucreze de acasa!
Am crezut ca se trezesc si politicienii, ca vin cu legi pentru realizarea unei aerisiri a muncii, pentru digitalizare, etc. Ciu-ciu. Am ramas in epoca ceausista, cu dosarul cu sina, cu program de la 8 la 16, cu semnatul condicii cu pixul etc.
In concluzie traficul tot nebun va fi, tot cozi, nervi, accidente si tot ce se poate intr-o tara din lumea a 3-a!
-
Foarte bine spus ce mai trebuie adaugat este ca nici peste 100 de ani nu se va face nimic,absolut nimic,pentru ca cei care ar trebui sa faca nu sint capabili sa o faca,sau nu ii intereseaza,sau nu vor.
37-0 pentru bicicliști….
-
Tinere, esti prea tanar.