Controlul s-a desfășurat miercuri la un schrot din Dumbrăvița. Polițiștii au verificat un parc de dezmembrări auto unde au găsit 4000 de litri de ulei uzat, la o firmă care nici măcar nu avea contract pentru eliminarea deșeurilor periculoase.
„În urma verificărilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 4.000 de litri de ulei uzat provenit de la autoturisme. Totodată, s-a constatat că societatea comercială depozita aceste recipiente necorespunzător, fără a avea încheiat un contract valabil cu o societate specializată în eliminarea deșeurilor periculoase. Întreaga cantitate de ulei uzat a fost ridicată și lăsată în custodie la sediul societății comerciale, în vederea continuării cercetărilor”, transmit polițiștii.
Oamenii legii au deschis acum un dosar penal pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.
Trimite articolul
XMergeti si la cel de la intrare in COVACI
Ma intreb de ce este asa mare interesul politiei pentru uleiul auto uzat?
-
Se poate încălzi cu el. Nici eu nu înțeleg care ar fi problema atâta timp cât nu este eliminat în canal. Evident că trebuie urmărit cumva ce se întâmplă cu el…
-
Deci tu zici ca “nu intelegi problema” (deci nu intelegi de ce i-au luat politistii la intrebari), dar dupa 2 secunde afirmi tot tu ca “trebuie totusi urmarit ce se intampla cu uleiul”… 😀
Pentru tine, si pentru toti “expertii” care stiu ei mai bine ce trebuie facut cu 4.000 de litri de ulei uzat, raspunsul este simplu: exista o LEGE pe care service-urile TREBUIE sa o respecte, ca de aia e lege! Daca produci deseuri cu impact asupra mediului si/sau a sigurantei dpdv a incendiilor, trebuie sa ai un contract pt eliminarea lor in legalitate. Iar schrott-ul din Dumbravita n-a respectat aceasta lege. Si sincer, chiar NU ma mira din partea lor. Acum vreo 2 ani i-am sunat ca sa predau o masina prin programul Rabla, iar ei mi-au cerut cu nesimtire o “taxa de dezmembrare de 50 de lei”, desi legea spune clar ca unitatea care preia masina trebuie sa o faca gratuit, si sa ii acorde beneficiarului contravaloarea in bani a fierului vechi (cateva sute de lei pentru o masina). Asta spune multe despre cum trateaza acest schrott legile sau oamenii cu care interactioneaza. Bineinteles ca am mers la altii, care mi-au platit cateva sute de euro: pentru fierul vechi (conform legii) + pentru componentele in stare buna care mai puteau fi salvate de pe masina inainte de casare.
-
Deveniti penibili. Voi sunteti seriosi? Dosar penal? Pentru ce? Simplul fapt ca ati gasit uleiul dovedeste ca erau de buna credinta si-l tineau sa faca ceva util cu el. Sa-l foloseasca la incalzire, sa-l dea la vreo ferma pentru instalatiile hidraulice de la masinile agricole sau sa-l dea la o firma specializata cand se strange mai mult. Daca nu gaseati nimic trebuia dosar penal, ca inseamna ca era in pamant.
Exista injectoare care îl pulverizează și e folosit pt încălzire , o grămadă de servic-uri îl aduna și apoi proprietarul se încălzește iarna cu el . E interzis ? dacă da ,de când ?
-
Fa -ti un update la legislatie
Cum adica “Cantitatea de ulei a fost ridicata si lasata in custodie”.A fost ridicata de la nivelul solului si leviteaza acum in cadrul firmei sau ce?
-
Și eu mi-am pus aceași întrebare :))
-
Tare greu e, asa-i? Cantitatea de deseuri a fost ridicata in acte (confiscata), dar cum politistilor nu le incapeau 4000 de litri in portbagaj sau pe bancheta din spate, au lasat-o in custodie la sediul infractorilor, facandu-i pe ei responsabili de pastrare chiar daca nu le mai apartine, si asta pana cand vor putea sa faca demersurile de inlaturare legala (plata serviciilor catre un operator autorizat, prin intermediul altei institutii, apoi venit cu camionul respectivilor, preluat deseurile, etc.).
-