Astfel, în 11 iunie, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii Biroului Rutier și cei din cadrul celor cinci secții urbane și Biroului Centrul Universitar din Timișoara au acționat în zona festivalului Vest Fest.
Polițiștii au controlat 598 de autovehicule și au legitimat 642 de persoane. Agenții au efectuat 299 de testări cu aparatul etilotest și 37 cu aparatul drugtest.
Au fost aplicate 42 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor rutiere și au fost constatate șapte infracțiuni: trei pentru „punerea în circulație a unui auto neînmatriculat”, una pentru „conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere”, două pentru „conducere sub influența alcoolului” și încă una pentru „conducere sub influența substanțelor psihoactive”.
Totodată, oamenii legii au reținut trei permise de conducere, două pentru conducere sub influența alcoolului și unul pentru conducere agresivă. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.
Și reprezentanții Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Timiș sunt prezenți la Festivalul Vest Fest de vineri.
Ei desfășoară în colaborare Biroul Siguranță Școlară, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalități și Biroul Rutier din IPJ Timiș, precum și cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș activități de informare, sensibilizare și conștientizare a populației generale cu privire la efectele și riscurile consumului de alcool și droguri.
„Acţiunile vizează informarea şi prevenirea persoanelor aflate în zone aglomerate, cu privire la efectele negative ale consumului de tutun, alcool şi droguri, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici, prin orientarea grupurilor ţintă către activităţi recreaţionale de petrecere a timpului liber în medii sănătoase şi în siguranţă, ca alternativă la consumul de droguri”, au precizat, duminică, reprezentanții Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Timiș.
Atmosfera de la festival poate deveni copleșitoare la un moment dat, mai ales dacă tinerii consumă alcool sau altceva, așa că mesajul pentru cei prezenți la festival este acela că te poți distra și fără să consumi droguri.
Totodată, participanții la festival pot încerca „ochelarii de droguri”, care simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool”, ce simulează o intoxicaţie cu alcool.
Foto: IPJ Timiș
Pe aceeași temă:
74 de dosare penale pentru consumul de droguri la Festivalul Saga
Doi tineri au murit la Saga Festival, în București, după ce au consumat droguri
Trimite articolul
XSuper distractie, ce sa zic, oare la chermezele lor cu lautari si interlopi cand o sa apara militieni in uniforma aia gretoass care sa le puna ochelari?… 🙂
Se vede ca nu ati fost in Ungaria la festivaluri
Bravo bajetziiii! Ati facut 37 de teste antidrog. Cati participanti au fost, ca sa ne dam seama de eficienta “demersului” vostru?