Campania „De ce siguranță rutieră” realizată pentru creșterea gradului de siguranță rutieră i-a vizat nu doar pe conducătorii auto, dar și pe pietoni, călători, bicicliști, pasageri și motocicliști. Au fost distribuite în Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare peste 200 de materiale preventive cu mesaje precum „Și tu poți salva o viață!”, „Alege Siguranța Rutieră!”, „Viteza excesivă ucide!”, „Poartă centura de siguranță!”, „Telefoanele mobile distrag atenția!”, „Nu consuma băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive la volan!”, „Nu fi agresiv în trafic!”. Mesajele au fost promovate și prin intermediul a 110 afișe expuse la sediile unor instituții publice sau private accesibile publicului.
„Siguranța rutieră reprezintă toate măsurile și metodele utilizate pentru a preveni decesul sau rănirea gravă a participanților la traficul rutier.
Viteza este una dintre cele mai mari probleme, crescând cu mult riscul producerii unui accident, fiind cauza principală în aproximativ 30% dintre accidentele de circulație mortale.
Facem apel la toți participanții la traficul rutier să respecte regulile de circulație, să fie atenți atunci când circulă pe drumurile publice și să prevină, pe cât posibil, evenimentele rutiere.
Schimbă-ți atitudinea! Salvează vieți!”, este mesajul reprezentanților IPJ Timiș.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
Xdobitoci care bulverseaza lumea in trafic, aia sunteti.
merge blonda o tura..eh..?
-
Aia pe trotuar?
Ce ar fi nu sa faceti apel la respectarea legilor, ci sa aplicati legea??
Cand s-a introdus interdictia cu vorbitul la telefon cateva zile in presa aparea numai cate amenzi a dat politia pentru aceat lucru. Dar cum orice minune in romania dureaza doar cateva zile politia s-a intors la statul in papusoi cu radarul. Nu am mai vazut in presa pe lista amenzilor ca se mai dau pentru folosirea telefonului mobil. Daca traversezi doar jumatate din oras vezi minim 10 care vorbesc la telefon. Politia nu ii vede.
Ce sa mai zicem de pietoni, biciclisti sau trotinetisti care incalca legea, sar ca si caprioarele pe unde apuca. Nici pe astia politia nu ii vede.
Practic din cateva pagini de contraventii politia nu actioneaza decat la viteza si alcool.
Foarte slaba activitate,foarte.
Mai bine ar dirija circulatia rutiera in intersectii la orele de virf,poate asa si ar dovedi utilitatea.
Asemenea activitati ca cele din articol se cheama pierdere de timp.
Intradevar 200 de materiale in trei orase este ceva,este ceva mai bine decit nimic.
Cit despre viteza,la fel ca peste tot in Europa trebuie montate camere care sa ii depisteze pe cei care depasesc viteza legala si care sa fie amendati prin trimiterea acasa a procesului verbal,la fel pentru lipsa rca,a itp sau alte abateri(inclusiv la trecerile de pietoni).
Pentru ca cetateanul corect sa nu fie tracasat prin tot felul de opriri inutile si deranjante de acesti slujbasi ai statului.
Pai ne dorim si ,, o tara ca afara ,, sa incepem sa o implementam si in acest domeniu.
Cind,poate in anul 2100.