Conform reprezentanților IPJ Timiș, peste 200 de polițiști vor patrula în zonele aglomerate, având ca principale obiective prevenirea furturilor și menținerea ordinii publice.
De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere din județ pentru a fluidiza traficul și a preveni accidentele rutiere. Accentul va fi pus pe sancționarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
Pentru a avea parte de sărbători fără incidente, polițiștii vă recomandă:
„Asigurați-vă că petrecerea dumneavoastră nu deranjează vecinii. Limitați zgomotul și aveți în vedere ora târzie a nopții pentru a evita disconfortul acestora.
În interacțiunile cu persoane necunoscute sau mai ales dacă acestea se află în stare de ebrietate, evitați discuțiile contradictorii care ar putea escalada în conflicte și soluționați eventualele neînțelegeri prin dialog pașnic.
Dacă plecați de acasă, asigurați-vă că locuința este închisă corect, iar bunurile valoroase sunt depozitate într-un loc sigur.
Polițiștii rutieri îndeamnă participanții la evenimentele festive să NU conducă autovehicule sub influența băuturilor alcoolice și să utilizeze mijloace de transport alternative. Siguranța pe drumurile publice este o responsabilitate comună.
Un aspect important de subliniat în această perioadă este ca utilizarea articolelor pirotehnice să NU se desfășoare în condiții improprii și de către persoane neautorizate având un potențial ridicat de provocare a unor leziuni și a unor pagube materiale”.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a derulat controale preventive în ultima perioadă la hoteluri, pensiuni, magazine, lăcașuri de cult și târguri de sezon, pentru a elimina riscurile de incendiu. În noaptea de Revelion, peste 130 de pompieri militari vor fi la datorie, pregătiți să intervină în caz de urgență. Și ei vin cu câteva recomandări pentru evitarea incendiilor în noaptea dintre ani.
„Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice!
NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!
Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!
Nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor sau echipamentelor de încălzire”.
Atât poliția, cât și pompierii, fac un apel către cetățeni să petreacă responsabil și să acorde atenție siguranței lor și a celor din jur. În cazul unor situații de urgență, forțele de ordine sunt pregătite să intervină prompt pentru a asigura o trecere liniștită în 2025.
Trimite articolul
XDatoria politistilor este sa bage la racoare hotii.Hotul e cel care fura.CCR
Și dacă dau muzică după ora 22 în 31 decembrie, risc amendă? Ăla din “Anul nou care n-a fost” de ce a dat cu petardă?