Activitatea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Timiș, anunță reprezentanții instituției, se desfășoară la zi. Dacă între 14 și 18 iunie nu s-a lucrat cu publicul, ulterior, angajații s-au concentrat pe preluarea cererilor pentru înmatricularea definitivă din partea persoanelor cu programare la zi, dar și pe preluarea celor rămase în urmă.
Astfel, din 19 iulie, preluarea cererilor se desfășoară în ordinea programărilor, la zi. Cei de la înmatriculări anunță persoanele programate înainte de 19 iulie să se prezinte oricând, în timpul programului, pentru a depune actele.
„Urmează să ne concentrăm pe micșorarea timpilor de eliberare a documentelor și suplimentarea, cât mai curand, cu încă un ghișeu pentru eliberarea autorizațiilor provizorii de circulație, urmând, astfel, ca la data de 30.07.2021, să eliberăm toate documentele de înmatriculare și plăcuțele aferente, preluate până în data de 21.07.2021, iar, din luna august, eliberarea să se facă la maximum 4 zile de la depunere”, transmit cei de la înmatriculări.
- Programul de lucru cu publicul pentru ghișeele de înmatriculări definitive, radieri și autorizații provizorii: 08:00-15:30.
- Programul de lucru cu publicul la eliberarea documentelor: 08:30-15:00.
Vă reamintim că, în 14 iunie, cei de la DGA Timișoara au descins la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Timiș. Au chemat 10 dintre polițiștii angajați la compartimentul de înmatriculări la o discuție despre prevenirea corupției, la sediul Serviciului, iar apoi i-au luat pe aceștia și i-au dus la audieri într-un dosar penal deschis pentru fapte de corupție.
Angajații compartimentului de înmatriculări, spuneau anchetatorii, au luat aproape 100.000 lei mită în numai 4 luni. Cei de la DGA au documentat, în total, 384 acte materiale de luare de mită.
„În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.
În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, au transmis în iunie cei de la DGA Serviciul Județean Anticorupție Timiș.
Cei 10 agenți au fost audiați la sediul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiș, iar nouă dintre ei au fost reținuți și apoi arestați preventiv pentru 30 de zile.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XFantastic,senzational,extraordinar,se deschide un nou ghiseu.
Angajatii prefecturii fac totul pentru cetatean.
Dar pina la ,, normal ,, mai trebuie sa treaca ceva timp,o idee cam mult,romanii asteapta normalul de la institutiile statului din 1989.
Se pare ca mai este ceva de asteptat.
Vise,vise,vise…
arestati pentru 10 lei ciubuc pe zi, programarile online erau servite chiar daca lucrau in plus, 20 de dosare depuse cu o programare.
inteleg ca in restul romaniei nu era aceeasi situatie, ciubuc numit spaga
mai bine ii cercetau in stare de arest la serviciu, munceau pe gratis si nu era afectat programul biroului de inmatriculari
Cu programul propus trebuie să-ţi iei liber de la serviciu, cel puţin două zile (una când depui actele şi alta când le preiei). Mai trebuie un liber să ridici talonul de la priopost. Poştaşul îl aduce acasă în timpul programului, nu te găseşte, lasă comunicare să te prezinţi la prioripost, care şi ei lucrează până la 17.00.
Acest serviciu este în subordinea prefectului (cf. Art.249 alin.2 din Codul Administrativ) şi sunt curios dacă prefectul judeţului, sau un membru din familia lui, a achiziţionat un autoturism şi cum la înmatriculat. Şi-a luat liber de la serviciu trei zile, concediu de odihnă, a plătit o firmă de intermediere (poate are acţiuni la o astfel de firmă) sau la chemat pe şefu şi i-a spus înmatriculează-mi azi autoturismul.
E foarte interesant că avem funcţionari publici plătiţi generos, pentru a efectua activităţi în interesul comunităţii (în speţă înmatriculări autovehicule), care au un program doar de dimineaţă, când majoritatea cetăţenilor lucrează, dar există firme de intermedieri care contra cost preiau activitatea de depunere-eliberare documente.
Cum ar fi dacă la terminarea programului prefectul şi funcţionari din subordine doresc să cumpere o pâine, dar magazinul este închis şi o firmă de intermediere se oferă contra cost să le aducă pâinea.
De ce nu este program şi de la ora 13.00 la 21.00 (cel puţin o dată pe săptămână) pentru cetăţenii care muncesc în timpul zilei, de multe ori după ora 18.00, să nu fie obligaţi să apeleze la firmele de intermediere.
-
Ai spus exact ce ar trebui , ai pus punctul pe i.
Ar mai trebui spus ca daca statul ar fi interesat de deservirea cetateanului ar face nu un ghiseu in plus si poate 10 in plus,eu sint curios din fire daca sa spunem si in Germania dureaza atit de mult si de complicat inmatricularea unui vehicol,n as crede,dar sa nu luam exemplu cel bun,sa mergem pe varianta noastra conform unui decret comunist din 1968.
Lipsa de personal nu ar trebui sa fie o problema,acesti oameni ai legii nu au monopol pe asemenea posturi,ei sint doar DETASATI in interesul serviciului de la politie la serviciul prefecturii iar prefectul,nu numai acesta din Timis ci din toata tara trebuie sa organizeze concurs pentru ocuparea posturilor pentru oricine are nivelul de studii cerut pe posturile respective.
Sau poate domnii subofiteri au un asemenea nivel de studii intense intre 3 luni si max 9 luni incit restul oamenilor scoliti din tara aceasta nu il pot atinge.
Nu stiu,asa o fi ?
Poate ne spune domn prefect.
Despre procedura de inmatriculare in sine despre maldarul de acte necesare nu mai fac vorbire,este foarte posibil sa fie cea mai complicata din lume,cind spun complicata trebuie citit proasta.
Eu sint sigur ca domnul prefect si alti domni care ne conduc destinele aici in Timis se programeaza,urmeaza pasii necesari si se prezinta la,ghiseu ca un ,, simplu cetatean ,,.
Exact ca domnul Tariceanu cind a fost sa isi faca un permis de conducere nou.
Ce este bine este ca romanii se conformeaza ,, voluntar ,, si ii fac oameni pe cei de companiile de intermediere.
In rest sa auzim numai de bine ca de rau sintem satui. -
Îți spun eu Prefectul sau neamul lui a înmatriculat o mașină ca în Germania “20 min” Pentru uni se poate Sa nu crezi ca să dus el la coada și a luat liber de la serviciu Dar mai trebuie sa treacă vreo 200 de ani sa ne digitalizam și noi ca restul Europei
Ati gresit poza. Ce aratati dvs. este biroul Directiei Fiscale a mun Timisoara din centrul comercial Iulius Mall, in nici un caz nu este Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Timiș din centrul comercial Iulius Mall.
Cum adica “program normal”, cand o programare dureaza mai mult de o luna? Azi erau locuri la programare numere negre pe 1 septembrie. Sunteti normali? Cum sa astepti 40 zile sa iti vina randul la ghiseu? Domn prefect, “prefekt ur”, dormi????
Sper ca cei arestati sa fi fost inlocuiti tot cu urmasii dacilor liberi si bronzati sau macar cu urmasii talharilor de la Roma.
Sa ne explice sefii acestei structuri cum de pina acum ceva timp numerele rosii se eliberau pe loc iar acum dureaza mai multe zile.
Stateai ceva timp la coada urmareai pe monitor numarul pe care il aveai si in vreo 30 minute plecai cu placutele.
Cel putin vizual erau tot atitia ,, lucratori ,, la ghisee,adica pe atunci erau mese si era mai civilizat.
Care este explicatia?
Oricum ceea ce se intimpla acolo este o continua bataie de joc la adresa cetateanului.
Plus amplasarea acestui serviciu al prefecturii la acest mol,ca sa fi obligat sa platesti si parcarea.
Intr o tara democratica ar trebui dati in judecata pentru intirzierea in eliberarea documentelor,inclusiv pentru recuperarea banilor de parcare,nu pentru suma,ci pentru faptul in sine.
Asta daca domnii avocati nu ar avea tarife minime de 2000 de lei.
Acesti ,, lucratori ,, daca nu lucreaza la mol stranuta si tusesc si nu pot sa isi desfasoare activitatea decit acolo.
Statul roman are un milion de cladiri nefolosite si care se degradeaza vina
lor adica a cladirilor este ca nu sint la mol.
Acolo la mol este chintesenta lucrurilor,ma intreb oare ce ne am fi facut noi cetatenii acestui oras fara mol si fara pseudogradina cu denumire englezeasca.
In alta ordine de idei ma intreb oare cite dosare de inmatriculari,radieri,numere provizorii poate sa incheie intr o zi de munca de 8 ore un ,, lucrator ,, ?
Pesemne ca este o munca foarte grea consumatoare de energie si care genereaza mult stres.
Pai sa le faca ziua de lucru de 4 ore si numai 4 zile pe saptamina ca sa nu se streseze,si iesitul la pensie nu pe la 45 de ani ci cel mult la 39.
Lasa sa ne stresam noi cetatenii ca doar asta facem de 32 de ani,ca noi sintem si multi si prosti.
Ce nu este adevarat in ceea ce am scris mai sus?
Cui nu ii place si nu ii convine nu are decit sa plece din tara,nu ?