Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că nu trebuie emisă o hotărâre de către guvern legată de încetarea stării de alertă. A mai precizat că Ministerul Sănătății urmează să stabilească eventuale măsuri care să rămână în vigoare după încetarea stării de alertă.
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat, luni, că în privința Formularului de localizare la intrare în țară (PLF) și a certificatului verde Ministerul Sănătății vor fi clarificate în curând reglementările referitoare la cele două tipuri de documente.
„Mâine (8 martie -n.r.), la miezul nopţii, va expira starea de alertă în România. În privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului şi a certificatului verde, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente”, a declarat el.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de săptămâna trecută că s-a decis încetarea stării de alertă. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de restricții.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat recent că unele din recomandările care se vor aplica începând cu 9 martie ar fi ca masca să fie purtată doar în spațiile închise și să se renunțe la certificatul Covid la intrarea în restaurante și mall. De asemenea, vor putea fi organizate din nou evenimente private.
„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul.
„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila.
Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu alte 30 de zile, începând cu 7 februarie. Pe teritoriul României, starea de alertă a fost instituită pentru prima dată în 18 mai 2020.
Trimite articolul
XPai da… urmatoarea stare va fi de “criza” dar nu pe tema Covid…
esti o mizerie, Demisia
Va multumim pentru tot ce ati facut pentru popor, Asteptam cu nerabdare noua stare de necesitate, urgenta sau cum se va numi, Suntem obisnuiti cu starile astea,nu mai putem trai fara o astfel de situatie de stare.
daca ramane masca obligatorie in spatiile inchise, nu am facut mai nimic.
Daca lasam la o parte neconstitutionalitatea tuturor masurilor luate vis-a-vis de pandemie, toate abuzurile si toata bataia de joc,(sustinute de majoritatea populatiei pentru a se simti in siguranta) acum edilii nostri calca din nou pe bec cu modul in care se renunta la starea de Alerta. Prin anularea starii de Alerta si, in acelasi timp, pastrarea unor restrictii care incalca drepturile noastre fundamentale garantate de Constitutia Romaniei, legislatie (Legea Pacientului, spre exemplu) si de Declaratia Drepturilor Omului, se creaza precedentul necesar ca incalcari de genul sa se poata face pe viitor intr-o maniera neconstitutionala. Si, da, credeti-ma ca o sa se faca, mai ales ca precedentul deja s-a creat iar populatia nu zice nimic si nici CCR. Concluzia: aplicarea Constitutiei Romaniei va deveni optionala, la fel ca aplicarea Declaratiei Drepturilor Omului. Abuzurile, insa, din pacate vor deveni noua normalitate si asta doar pentru ca se poate iar populatia accepta. Se pare ca au avut dreptate cand au spus ca dupa pandemie lumea nu va mai fi la fel …
-
Din pacate ai dreptate cu tot ce ai scris. Noua ordine mondiala sau esti oaie sau esti lup nu mai merge altceva.