Controalele s-au desfășurat între 27 și 30 iulie pe toate drumurile din județ, dar și în localități. Oamenii legii au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
„Astfel, a fost întocmite 8 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 421 de sancţiuni contravenţionale, 134 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 52 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 37 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.
Acțiunile vor fi continuate și în weekend atunci când polițiștii îi vor viza în special pe cei care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau droguri.
Trimite articolul
XVesnica norma de amenzi, ineficienta, buna de dat in presa si paralela cu cei 2000 de morti pe an (cat o comuna de oameni, ce mai). Strategia de neschimbat a politiei/militiei incepand cu anii 1990 sau poate chiar de pe vremea comunismului… La un reality check stam cel mai prost din toata uniunea si o meritam!
Aplicarea amenzilor ieste o practică des întîlnită în România, cind bugetul statului scade puțin s-au al primăriilor din toată țara amenzile sunt cele mai rîvnite de organele abilitate, si mai mult abuzuri pe banda rulantă despre care atît presa cit si televiziunile vorbesc foarte puțin s-au deloc, inclusiv despre asa zisul covid 19 se abereaza obsesiv fără a ști cu adevărat cit ieste de periculos în realitate dar mai ales explozia de teste umflate cu tupeu grosolan de instituțiile statului pentru a distruge economia românească și pentru a beneficia de cit mai multe fonduri europene în vederea rotunjiri bugetelor guvernanților incapabili sa precizeze scopul pentru care sunt folosiți banii cu adevărat, de spitale s-au medici nici nu încape loc de discuți cîtă vreme mint grosolan pe toate părțile.
Nu vad nicio amenda pentru vorbitul la telefon. Să fie adevărat?
Mie mi se pare cam putin,cam subtire activitatea de constatare,cred ca se poate mai mult,trebuie doar insistat ceva mai mult si rezultatele vor aparea.