De asemenea, sesizările timișorenilor au vizat rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari și lipsa contractelor de salubrizare. Au fost aplicate, în total, 26 de sancțiuni în valoare de 107.000 de lei.
„A fost verificat, în această perioadă, modul în care se respectă colectarea selectivă a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor. Astfel, au fost controlate 45 de asociații de proprietari și locatari, din toate zonele orașului, fiind aplicate patru sancțiuni în valoare de 4.500 de lei, pe străzile Mureș, Actorilor, Glad, iar 17 rampe de deșeuri identificate au fost transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare. Totodată, au fost împărțite 85 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public”, au transmis, vineri, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
În ultima săptămână, au fost verificate 27 de șantiere, fiind aplicate în total 11 sancțiuni în valoare de 27.500 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, neamenajarea de rampe de spălare a roților la ieșirea din șantiere. Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află Calea Stan Vidrighin, Gh. Adam și Piața Huniade.
În ceea ce privește terenurile neîntreținute, au fost verificate șapte locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2.500 lei, pe strada Maria Dogaru pentru necosirea ierbii.
„Polițiștii locali au acționat și pentru depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, fiind sancționate patru persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, o persoană fiind sancționată cu 2.000 de lei pentru neîncheierea contractului de salubrizare. În ultima săptămână au fost verificate 97 de contracte de salubrizare”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
De asemenea, tot în ultima săptămână, polițiștii locali au aplicat o sancțiune de 15.000 de lei unei persoane fizice care nu a adus la starea inițială zona verde diminuată, pe strada Mătăsarilor, deși fusese somată să facă acest lucru. Tot pe Mătăsarilor, o societate comercială care se ocupa cu adunarea de fier și metale neferoase a fost sancționată cu 50.000 de lei conform legii privind colectarea deșeurilor fără a deține autorizație de mediu.
Au mai fost aplicate două sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru parcarea pe locuri destinate spațiului verde și una de 500 de lei pentru refuz de legitimare.
foto: PLT
Trimite articolul
XDa’ pe aia care trebuie sa mature strazile si trotuarele de 3 ori pe saptamana dupa cum se lauda primaria si nu o fac cine-i amendeaza? Cetatenii nu o fac pentru ca primaria numai colecteaza sacii cu frunze.
si pentru pentru necosirea ierbii? 😂🤣😂🤣😂🤪🤪
#🤪
-
Wow! Pe acea artera de interes national si nu numai? Pe hartile google nici nu poti sa pui omuletul si nu apare nici o casa. E (cica) inainte de Metro cu o strada, pe stanga cum iesi din oras. Probabil cosasii nu au gasit-o. 🤣 Cine stie ce polita au avut de platit comunitarii sau cine sta in spatele “actiunii”. Mi-e lehamite si greata, atat de autoritati cat si de ziarista. Se potrivesc unii cu ceilalti.