Turul României este cea mai importantă competiție ciclistă din țară și este organizat de Federația Română de Ciclism. La competiție participă 12 echipe din Europa, iar printre ele se numără și echipele naționale de ciclism ale României, Bulgariei și Republicii Moldova.
„Printre echipele confirmate la linia de start se numără 6 echipe UCI continentale, respectiv: Vino Astana Motors (Kazakhstan), CCC Development Team (Polonia), Cambodia Cycling Academy (Cambodgia), Bike Aid (Germania) și echipele românești Team Novak și Giotti Victoria Savini Due. De asemenea, la Turul României participă și 3 echipe naționale (România, Bulgaria, Moldova) și 3 echipe de club din România”, transmit organizatorii competiției.
Turul României la ciclism va debuta astăzi, de la ora 16, în Piața Libertății din Timișoara, cu prezentarea echipelor. Sportivii vor participa apoi, de la ora 18, la o cursă prolog desfășurată în zona centrală a orașului pe un traseu de 3.6 kilometri.
„În lupta pentru tricoul galben, cicliștii vor parcurge anul acesta un traseu spectaculos de peste 700 km ce surprinde numeroase obiective turistice și orașe de referință pentru turismul românesc. Astfel, Turul României va continua miercuri, 9 septembrie, pe traseul de peste 170 km dintre Timișoara și Oradea, joi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca, vineri, 11 septembrie – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. În urma unei modificări recente, etapa de sâmbătă, 12 septembrie, va porni din comuna Cârțișoara, jud. Sibiu, în loc de Brașov. De aici, cicliștii vor continua traseul stabilit inițial spre Transfăgărășan, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei”, transmit organizatorii competiției.
Prima competiție de ciclism din România, numită „Turul Munteniei” a fost organizată în 1910 de Revista Automobila, a fost inspirată din Turul Franței și a fost oprită o dată cu începerea primului război mondial. Turul României, sau Mica Buclă, a fost organizat pentru prima dată în 1934. Cele 7 etape de atunci s-au întins pe 1026 kilometri, iar învingătoare a ieșit echipa Bulgariei. Inițiatori au fost cei de la ziarul Sportul Zilnic, iar la momentul respectiv țara noastră era printre singurele 6 din lume cu un tur național propriu. Concursul a fost organizat cu regularitate între 1950 și 1974, iar apoi a fost oprit până în 1983 și reluat din 1984.
Ediția din acest an se va desfășura în perioada 8-13 septembrie și va aduna la start 120 cicliști care vor pargurge o distanță de 800 de kilometri. În cadrul competiției vor fi acordate tricouri discincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) și tricoul albastru (cel mai bun român).
Mai multe informații despre Turul României 2020 sunt disponibile pe www.turulromaniei.com.
Trimite articolul
XSi asa s-au gandit ei , ca ar fi mai bine inchis centrul orasului ….pe Parvan inchis , de la podul Mihai Viteazul ,pe Victor Babes si pana la Stadion , 45 de minute cu masina … nu se putea face toata treaba asta , in weekend?
-
Se face in Weekend , adica sambata, dar in Bucuresti, este ultima zi , doar nu era sa blocheze capitala intr-o zi din saptamana
-
In weekend cred ca a mai fost o cursa.
-
Noroc ca nu s multi prosti in Timisoara😀
-
Ia mai mergi și pe jos, poate mori. Hai sa aflam ce se întâmplă dupa 30 de min de mers pe jos, îs curios.
-
Ce rau imi pare de mi se rupe. Saracul de el a facut mult cu masina. buhuhu
Si patesti ceva daca o zi nu vei folosi masina ? Chiar asa de greu este sa gasesti o alta varianta in afara de a doar comenta la orice stire . Asta e ,orasul se schimba trebuie sa acceptati ca va fi tot mai aglomerat ca vor fi fel si fel de evenimente care vor bloca circulatia .