UPDATE. Doi scafandri de la ISU Arad, chemați în ajutor
În sprijinul celor de la ISU Timiș a ajuns un echipaj format din doi scafandri din cadrul ISU Arad. Căutarea celor două victime continuă.
***
UPDATE 2. Scafandrii au găsit cadavrele celor doi
Cei doi au fost găsiți în apropierea locului unde au intrat în apă. Din păcate, niciunul nu prezintă semne vitale.
Oamenii legii au deschis acum, conform procedurii, un dosar penal pentru ucidere din culpă.
„În urma activităților de căutare desfășurate, scafandrii au găsit trupurile celor două persoane în proximitatea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu prezintă semne vitale. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis, duminică după-masă, reprezentanții IPJ Timiș.
***
În urma apelului la 112, a fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și dislocate la locul intervenției următoarele forțe si mijloace: o autospecială de descarcerare cu barcă pneumatică, o autosanitară SMURD, cu un efectiv de șase subofițeri.
De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, care s-a deplasat la locul intervenției cu o autospecială de intervenție cu doi scafandri și un subofițer. Totodată, din cadrul celorlalte subunități de intervenție au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barcă si doi subofițeri.
„Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, din primele informații și în urma verificărilor efectuate reieșind că un bărbat de 39 de ani și o femeie se 34 de ani ar fi intrat în apele râului Timiș pentru a se răcori și nu au mai ieșit la mal. În acest moment, toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor două victime”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.
La fața locului a fost trimis și elicopterul SMURD.
Foto: ISU Timiș
Pompierii de la ISU Timiș le recomandă cetățenilor să respecte câteva măsuri pentru a preveni riscul de înec, și anume:
- Scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
- Dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
- Nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
- Respectați întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care vă aflați și folosiți de fiecare dată echipamentul de protecție furnizat de acesta;
- Părinții să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
- Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!