Un copil în vârstă de numai doi ani și două luni a murit la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Potrivit familiei, acesta a făcut febră în dimineața zilei de vineri. Părinții au apelat numărul de urgență 112, copilul fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara.
La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului, familia susține că, în primă fază, copilul a fost inspectat doar vizual, medicii spunând că are roșu în gât și trebuie consultat de un ORL-ist. Spre după-masă, copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău, făcuse din nou febră, așa că mama l-a readus la UPU, la Louis Țurcanu. Din nefericire, copilul a murit câteva ore mai târziu.
„Până pe la ora 20, medicii de la urgențe nu i-au făcut analize. Copilul a avut erupții întâi în zona genitală, care apoi s-au extins. Micuțul a început să se învinețească. Medicii de la ATI au coborât și și-au dat tot interesul, tot respectul pentru efortul lor, le-au spus celor din UPU să îl trimită cât mai repede sus, să nu îl mai țină fără să intervină. […] Vă dați seama cum arăta copilul, doar părul blond i-a mai rămas, în rest s-a învinețit complet”, a declarat unul dintre membrii familiei pentru Tion. Acesta a mai precizat că până vineri copilul s-a simțit bine și nu a avut niciun simptom.
Familia – care spune că nu vrea ca un lucru similar să li se întâmple și altor copilași – cere acum o anchetă, în acest sens depunând și o plângere la poliție.
„La data de 14.07.2024, la nivelul Poliției Municipiului Timișoara – Biroul de Investigații Criminale, a fost înregistrată o plângere cu privire la decesul unui minor în vârstă de 2 ani.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în continuare efectuând cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii acestui eveniment”, transmit cei de la IPJ Timiș.
Reprezentanții Spitalului Louis Țurcanu spun că băiețelul în vârstă de doi ani a avut o infecție cu o evoluție rapidă, greu de diagnosticat.
„Copilul a avut purpura fulminans, o boală infecțioasă greu diagnosticabilă, cu evoluție rapidă, de câteva ore. Medicii de la urgențe i-au făcut toate analizele și s-au făcut toate demersurile pentru salvarea pacientului”, a declarat medicul Mihai Gafencu.
Purpura fulminans este o afecțiune medicală rară și gravă, care se manifestă prin formarea de pete purpurii pe piele din cauza sângerărilor subcutanate, necroză cutanată și insuficiență multiplă de organ. Afecțiunea este adesea fatală dacă nu este tratată prompt și adecvat. Deși familia copilului a înțeles că prognosticul ar fi fost oricum rezervat, ținând cont de severitatea acestei infecții, consideră că dacă medicii de la urgențe l-ar fi trimis mai repede pe copil la ATI, acesta ar fi avut o șansă în plus să supraviețuiască.
Trimite articolul
XCondoleante familiei! Nu pot sa îmi închipui ce este in sufletul lor, chiar dacă șansele după cate înțeleg erau mici, trebuia profitat de ele. Dacă consultul a fost făcut superficial, acel medic nu mai are ce căuta în sistem și nici sa mai aibădreptulde a profesa, risca sa moara și alți copii din cauza lui .
Anul trecut a murit o fetita de trei anisori in aceleasi conditii, parintii au cerut ancheta si s-a musamalizat totul! Medicii au invocat in mod similar comorbiditati, ei niciodata nu sunt de vina! Oare cati copii mai trebuie sa moara ca sa deschida ochii justitia din Romania si sa faca dreptate! Medicii se poarta ca o grupare infractionala organizata in momentul in care savarsesc fapte penale, se unesc si se apara fara rezerve. Justitia nu functioneaza!!!
-
sa nu mergeti niciodata la doctor !
-
Prima oara pregatirea medicala ar trebui sa fie o prioritate. Oamenii care s au dus la facultatea de medicina ar trebui sa fie foarte constienti ca lucra cu viata cuiva si ca o decizie incorecta sau lipsa de intelegere poate ucide. Justitia din pacate nu poate face multe, oamenii cu constienta ar putea. Dar dc majoritatea se duc pt ca e o meserie banoasa, se intra cu medii foarte mici (putin material de Dr.), se apuca fiecare “codas”, termina “codas” si profeseaza pe masura. Din pacate e un lant de evenimente care determina asa un rezultat trist. Condoleante parintiilor.
Nu sunt angajat al sistemului medical și nici nu iau apărarea medicilor, se moare în spitalele noastre datorită neglijentei lor însă nimeni nu își pune problema în legătură cu educația și gradul de informare al părinților.
Dacă nu știți vă spun eu, în țări civilizate cum este Austria de exemplu părinții își vaccinează copiii și pentru meningita. Da, ați auzit bine, la ei este un vaccin în schema obligatorie.
Sunt părinte și mi-am vaccinat fetița inclusiv pentru enterocolita și foarte probabil o voi vaccina și pentru meningococ.
Gândiți-vă bine ce responsabilități aveți ca părinți și faceți tot ce ține de voi ca ei să nu ajungă în astfel de situații regretabile.
-
Serios/dai vina pe parinti?atunci pentru ce mai sunt medicii? Ma intreb ce vei spune cu toata educatia ta cand vei merge cu fetita ta in spital si vei ignorat, daca incerci sa spui ca ai citit ceva in legatura cu boala copilului(ca te educi nu?) si esti luat in suturi ca nu esti medic.Nu vorbi doar ca sa arati cat esti de destept doar pentru ca nu ai fost in viata ta la un spital sa vezi cum suntem tratati .
-
hallo, de unde te-ai informat tu de ai devenit brusc medic?
Pai multe proaste citesc dar nu inteleg ce citesc!
-
F bine ca cer ancheta ! Noi am dus copilul acum 4 ani avand varsta de 2 ani cu perforatie de timpan la Luis Turcanu si m au trimis acasa ca copilul are doar o viroza !!! el facea febra si nu ii depistase pediatra cauza asa ca m a trimis la L.Turcabu. s au uitat acolo la el in nas..in gura..in urechi, trei asa zise doctorite si NIciuna ! nu a vazut ca copilul are perforatie de timpan !! m am fus disperat a doua zi la un orl ist, asa .. de intuitue de mama, ca daca cumva tine de orl !
Rusine !! e ditamai orasul cu pretentii dar nu sunt in stare sa puna un diagnostic corect !
Iar apar specialistii in alcool prost si spart seminte sa ne “esplice” ei cum sta treaba. De la autostrazi si cai ferate pana la astrofizica si medicina. Oamenii bolnavi mai si mor, din nefericire. Indiferent de varsta. Indiferent, de multe ori, de ce fac medicii. Indiferent de tara. Desigur, ca faiantar stiu dinainte ca medicii au dat clar buleala, n’asa?, nici nu-i nevoie sa iti pui alte intrebari. Presupunand ca doctorii ar fi ninerit din prima, in 10 minute, diagnosticul corect al unei boli improbabile si care seamana cu altceva (ceea ce se intamola foarte rar) si ar fi inceput tratamentul imediat, fara sa mai astepte cateva ore dupa rezultatele analizelor, care ar fi fost sansele de supravietuire ale unui copil de 2 ani? Nu exista medic in galaxie sa nu greseasca, nu o data ci de zeci de ori in viata lui profesionala. Si astia sunt cei buni. De ce se intampla asta? Pai e evident, pentru oamenii normali si sanatosi la cap. Medicina e un domeniu cu grad mare de incertitudine si asa va ramane pentru inca foarte mult timp.
-
Iti doresc ca urmatorii medici care gresesc si se termina naspa,sa greseasca pe un membru cat se poate de tanar al familiei tale.
-
Eu nu ii doresc acest lucru, dar o sperietura ar prinde bine unor asemenea specimene (si nu unui membru mai tanar al familiei sale , acestia nu au nici o vina ca el este asa cum este.
-
Leano, nu te-a intrebat nimeni.
-
Gafencu, tu ești?
-
-
-
Respect in general pentru medicii care-si dau interesul, da sunt unii care nu stiu cum au ajuns medici.
-
Trist! Sincere condoleanțe familiei…
Este inadmisibil asa ceva, am fost cu tatăl meu la L. Țurcanu dureri de apendicită groaznice, 12 ore am stat în sala de așteptare și nimeni nu sa uitat la mine, când a băgat tatal meu plicul în buzunarul doctorului și al asistentelor am fost pacienta preferată a lor.. Analize, au venit asistentele din 20 în 20 de minute sa vadă dacă am nevoie de ceva… Trist dar adevărat. Bănuți sunt mai importanți decât viata pacientului… Rusinica Gafencu.
Condoleante familiei!
Imi place societatea in care traim. Cand medicii salveaza o viata, ii multumim lui D-zeu. Cand medicii, “nu reusesc” sa salveze o viata, nu mai e vorba de D-zeu. Atunci e coruptia, incompetenta, justitia (vezi un comentariu mai sus).
Doar zic.
Condoleante familiei, nici nu vreau sa stiu prin ce trec acuma 🙁
-
Dintre toti comentatorii doar doi oameni cu capul pe umeri. Inseamna ca mai avem o mica speranta. Dumnezeu asta devine extrem de enervant: isi aroga toate meritele, cand lucrurile ies bine si da vina pe altii, cand ele ies prost.
-
Cel mai bun comentariu…
Asta e lumea medicala timișoreană…facultatea pe pile, rezidențiat pe posturi luate pe pile și bani, apoi posturii spitale la fel, nu ai loc de fii, fiice, nurori și amante…
Societatea ce a făcut? Se revolta și își da cu părerea anonim, pe tion…
-
Subscriu!
Vinovatii suntem noi, si tu si eu si restul cetatenilor. Pana cand nu ne vom trezi si vom merge sa votam orice altceva decat pe cei din actuala clasa politica, ma refer la cei care ne-au condus in ultimii 34 de ani, acesta este rezultatul tuturor nenorocirilor care ni se intampla, cauzate de catre cei mentionati mai sus. Cei din sistemul de sanatate sunt puernic angrenati si chiar plantati acolo de catre cei care detin fraiele puterii politice. Solutia: sistem privat de sanatate, fara implicarea politicului in acesta, dar deh.. nu ai cu cine discuta dom’le, cine sa implementeze asa ceva, alde “covrigar” sau alde “ostas”, in niciun caz. Pana nu votam schimbarea, o sa tot primim pe banda rulanta astfel de lucruri care spun eu sunt normale in actualul sistem.-
dar cine impiedica pe cine sa-si faca clinica privata sau sa mearga la clinica privata? cand zicea basescu medicilor sa plece daca vor sa fie platiti mai bine, ce-a facut “societatea”? acolo sunt buni, la noi erau spagari, nu? cand catu a zis ca sanatatea si educatia nu sunt prioritare, ce-a facut “societatea”? si oare cine a stopat cat de cat exodul medicilor si asistentilor si cum a facut asta? si oare cine a dat si da mita in loc sa reclame pretinderea de foloase necuvenite, nu cumva “societatea”? stii cum e finantat sistemul de sanatate in romania comparativ cu alte tari?
finantarea sistemelor de sanatate in europa
germania: 12,8% din PIB
franta: 12.2% din PIB
austria 11,5%
cehia: 9,52%
bulgaria 8,5%
ungaria 7,2%
polonia 6,5%
romania 6,3%Media UE:11%
Elvetia: 11,8%
Bosnia si Hetzegovina: 9,8%OARE NU E SISTEMUL SUBFINANTAT????
sau finantarea per locuitor:
germania 5000 eur
franta 4000 eur
media ue 3300 eurromania? un “onorabil” ULTIMUL LOC cu vreo 700 eur
nu mai bine ne intrebam pe ce si de ce dam noi miliarde? de ce trebuie sa donam un sistem patriot de exemplu?
privatizare? ca in sua vrei(great again)? sigur stii ce vrei? sau tu de fapt nu intelegi conceptul de “asigurari SOCIALE de sanatate” si repeti niste prostii? imi spui te rog niste privatizari de succes -pentru cetatean- in Romania?
domeniile strategice NU se privatizeaza, ci tu ca cetatean te duci sa protestezi pentru ce trebuie, si nu pentru tampenii cand “unii” organizeaza proteste care servesc interesele unuia sau altuia de la noi sau din afara. a mai fost un “magician” care avea un business din “navigat” pacienti si care a facut tot posibilul sa nu se mai faca diverse transplanturi in romania…
-
recent am plecat din acel gulag pe nume louis turcanu , am avut noroc sa scapam . E loterie , 50 % medici ok , 50% medici incompententi , adica macelari cu medicina invatata pe youtube sau google .
Acum 6 ani fetita mea in varsta de doar 3 saptamani a fost internata da dr Boia Marioara, pe sectia de pematurii, a fost diagnosticata gresit si i sa dat un tratament foarte agresiv daca nu ma autosesizam si nu o scoteam din spital pe propria raspundere fetita mea astazi ar fi fost la 2 metri sub pamant.
Toti acesti medici incompetenti ar fi bine sa iasa la pensie,
copilul era de ce rasa ?
se pare ca medicii ascumd rasa la copil