Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș au împiedicat, luni seara, o tentativă de sinucidere pe Podul Traian din Timișoara.
„În urma apelului disperat la numărul de urgență 112, echipajele de jandarmi au demarat imediat misiunea de căutare și intervenție, având în vedere informațiile primite referitoare la prezența unei femei, posibil cu o copilă în brațe, într-o locație necunoscută din Timișoara. Persoana în cauză a fost localizată și identificată de către jandarmi pe podul de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989. În acel moment, aceasta se afla într-o stare de depresie și vulnerabilitate emoțională”, au transmis, marți, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.
video: IJJ Timiș
Întrucât nu a fost găsită cu fetița, jandarmii au reușit să ia legătura prin telefon cu fostul său soț. Acesta a confirmat că fetița în vârstă de patru ani se află în custodia sa.
„Finalul acestei intervenții a fost unul fericit. Persoana în cauză a fost preluată de către echipele medicale pentru evaluare și sprijin suplimentar de specialitate. Vă îndemnăm pe toți să acordăm atenție și sprijin persoanelor aflate în suferință emoțională și să solicităm ajutorul autorităților în cazul în care observăm astfel de situații, pentru a preveni tragediile și pentru a oferi sprijinul necesar”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.
Trimite articolul
Xce final ‘fericit’ wow.. și cât ‘sprijin’ o sa primească acum, sigur o sa ii schimbe viara. Se vor rezolva toate problemele care au dus-o în punctul asta în timp record.
-
Mai are o șansă să înțeleagă că nu merită să îți iei viața, pentru nimeni și nimic.
Își poate reface viața. Sigur, nu va mai fi la fel, dar e nevoie de doar un pic de timp să ieși din depresie și să începi să vezi lucrurile bune.
-
nEutilus, nu e vorba de tine!
Depresia se trateaza doar cu medicamente, daca au reusit sa o salveze acum inseamna doar ca nu era asa de hotarata sa se sinucida.
Acum totul depinde de familie sa se asigure ca primeste ajutorul medical necesar.
Depresia biologica post partum e chiar grava netratata se ,,adanceste ,, tot mai mult , fara tratament si sprijinul si iubirea familiei nu va fi nimic , trebuie supravegheată, Cine a trecut prin asta stie….
Din păcate în Romania nu ne interesează de astfel de cazuri și nu suntem și nu vrem sa fim pregătiți și să acordăm sprijin.
Bine că susținem milioane de asistați sociali, din care multi ar putea fi trimiși la munca prin programe a statului, dar pe cei cu ceva probleme psihice îi tratăm cu hai sictir. Și când zic probleme nu înțelegeți doar nebuni. Și o mama rămasă singură cu copil după moartea soțului are probleme psihice. Mai ușoare, mai grele, dar are. Sau un om care are o boala cronică, care a avut o boala grea, gen cancer, sau care a avut un accident auto grav etc.
Ajutorul rapid, imediat pe care îl poate acorda statul este:
– consiliere psihologica gratuita
– reducerea programului de munca la 6, 4, 2 ore pe zi in funcție de cât solicita subiectul
– degrevarea și amânarea de sarcini, cum ar fi rate bancare, impozite, facturi utilități etc
– acordarea de concedii medicale prelungite in urma diagnosticării
Astea sunt doar câteva care mi-au venit așa la viteza.
Bravo Iony,singurul coment pertinent și la subiect,toată stima și aprecierea pentru jandarmul care a abordat-o profesionist
Unde e tentativa?Acum daca stai pe pod,te si sinucizi?Alta ,,lovitura,, de imagine a jandarmeriei…Apropo,s-a rasuflat aia cu gasitul de portofele?