Descinderile se desfășoară în județele Timiș, Arad și Caraș – Severin, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălarea banilor.
Din cercetări a reieșit faptul că, începând de anul trecut și până în prezent, mai multe persoane, fără surse de venit, ar fi tranzacționat prin conturile bancare personale sau ale unor interpuși sume însemnate de bani provenite din infracțiuni.
Astfel, banii au fost „spălați”, iar cu aceste sume infractorii și-au cumpărat case și mașini de lux. Toate acestea valorează 3,2 milioane de lei, adică aproape 650.000 de euro. Oamenii legii au pus sechestru pe bunuri.
„În vederea documentării întregii activități infracționale, perchezițiile au drept scop identificarea și ridicarea de înscrisuri, sisteme informatice folosite în circuitul infracțional, identificarea originii unor bunuri mobile și imobile în vederea instituirii sechestrului asigurator și orice alte mijloace de probă privitoare la efectuarea de operațiuni bancare ilegale, respectiv a pierderii trasabilității și a albirii unor sume însemnate de bani provenite din comiterea unor fapte ilicite”, au transmis, luni, reprezentanții IPJ Timiș.
17 persoane implicate în spălarea de bani urmează a fi conduse la sediul I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în vederea audierii.
Activitățile beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Caraș – Severin, al Serviciului Criminalistic Timiș, al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, precum și al luptătorilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.
UPDATE. Autoritățile au ridicat mai multe probe
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 23 de telefoane mobile, 5 laptopuri, 1 DVR, 1 tabletă, suma de 56.650 de lei și suma de 27.950 de euro.
Trimite articolul
XRomanai este o tara profund corupta incompetenta si analfabeta… si totusi fura de la cine se poate pe rupte in numele spalarii de bani. Inca o data, blestem romania in fiecare zi. Doresc sa dispara. Sa nu mai existe ca stat si sa nu mai existe ca popor.
SAS-ul este tot mai slab si deprofesionalizat….imi e rusine cand vad asemenea ,,actiuni,,. Va mai merge asa pana vor da de adevaratii infractori…si acolo se va cunoaste lipsa de profesionalism ,antrenament si calitatea slaba a personalului….
-
Evaziunea fiscală incepe din vămi și agricultură sa fie clar!!!cei mai mari evazioniști sunt agriculturii aia care primesc și subvenții!!!!
-
mai sunt ”dezvoltatori imobiliari” din zonele periurbane,
-
Oamenii Legii sunt obligati sa inceapa cu hotii politicieni, notari si magistrati corupti spioni in slujba altor state.Acolo este grosul Nu CORUPTIA din fotbal.Coruptia din Institutele financiare.Acolo se mananca miliardele.Apoi la urma vine baba cu patrunjelul