Protestul din fața Prefecturii Timiș a început în jurul orei 10 și se va încheia la ora 12. Acțiuni similare au fost organizate, marți, și în fața prefecturilor din Mehedinți, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Cluj și Mureș.
Polițiștii solicită ca guvernanții să le acorde drepturile salariale prevăzute prin legea 153/2017 și speră că îi vor determina pe aceștia să le respecte drepturile salariale. Oamenii legii din țară protestează neconvențional încă de la 1 decembrie. De atunci, unii polițiști din țară au refuzat să mai dea amenzi și au aplicat numai avertismente scrise pentru contravențiile pe care le-au constatat.
Seria protestelor în fața prefecturilor din țară a început încă din 13 decembrie și se va încheia în 15. Manifestările se vor muta apoi, în 16 decembrie, în fața sediului MAI, pentru ca din 17 polițiștii să protesteze în fața sediilor celor 3 partide politice aflate la guvernare.
„De asemenea, urmează să vă punem la dispoziție un model de NOTIFICARE prin care vă exercitați dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 și refuzul de a mai efectua sarcini/atribuții (COVID19) pe care nu le aveți în fișa postului în situația în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, le-au transmis reprezentanții sindicatului EUROPOL polițiștilor prin intermediul siteului sindicatului.
Trimite articolul
Xmilitia
Lasati ca va da Ciolacu ci Catzu ca sunt pe saczul de bani, cu mana pana la umar bagaat in el.
Intrebarea este daca vom simtii vre-o diferenta intre perioada cand mergeati la munca si perioada cand stati pe tusa si protestati. Mare diferenta nu va fi.
Ar trebui sa mergem noi peste acesti tradatori care executa toate tampeniile neconstitutionale argumentand ca ei doar isi fac meseria… Un ordin neconstitutioinal nu se executa, dar cum majoritatea sunt cum sunt…
Trezirea natiune!!!
Ooooo, vor salarii?! Ce-ar fi sa-si faca treaba decent si cu eficient, poate simtim si noi ca nu platim Militia degeaba, ce ziceti de asta?! Toata lumea vrea sa fie respectata, sa fie platita, onorata, dar nu prea da nimic inapoi.
Deci:pensie la 47 de ani, priviliegii, pensie”speciala”.
Daca e asa de rau, de ce nu mergeti la multinationala in fabrica, in ture, cu salariu de mizerie si pensie la 65 de ani!?
Asistatii social mai si urla.
Iti dai seama, ei vor mariri s drepturi salariale, dar cand le trimite Primaria filmare cu 6000 de treceri pe rosu sa scrie amenzi, o dau la intors ca GDPR ca nu pot sa faca nimic, ca nu sunt omologate camerelel si alte barbi doar ca sa nu ii pui la munca. Si mai vor si respect.
Mai exact, ce bani vor?
E un articol din care lipseste subiectul articolului.
Bine ca de legionarii HAUR si de comunistii PSD nu ne aparati, in schimb protestati. Macar atunci dati dotarea, sa ne aparam singuri!
La munca,nu la intins mina!
Seara si Noaptea sunt doar doua echipaje. E vestul salbatic pe strazi
-
Si chiar crezi ca vor fi pe strazi daca vor fi alocate 10 echipaje? Sau 100? Am masina din 2011 si niciodata nu am fost oprit de politie in Timis sau in Timisoara. E drept, circul aproape regulamentar (pe str. Cluj de ex., sub 85km/h) imi merg totdeauna luminile, nu ma pun beat la volan 🙂
Vor ajuta la preventia infractionalitatii rutiere din birou sau, si mai bine, din fotoliu sau canapea.
Sunt doar politistii de rand vinovati pentru modul in care isi desfasoara activitatea? Nu. Legile dupa care actioneaza nu-s facute de ei, sistemul lor de educatie(scoala/academie) nu-i facut de ei, bugetul lor pentru misiuni de tot felul(un exemplu: benzina pentru a fi prezenti in trafic) si echipamente nu-i stabilit de ei, antrenamente de specialitate, cursuri periodice nu tin de ei, Numarul lor foarte mic raportat la populatie si la starea societatii romanesti nu tine de ei. De toate astea responsabili sunt MAI, guvern in ansamblul sau, parlamentarii.
Sunt si politisti corupti? desigur, ca in orice functie de autoritate. Daca sun magistrati corupti, cum sa nu fie politisti corupti? Eliminam responsabilitatea individuala a politistului? Nu, dar ne uitam la cauzele reale in primul rand, cerem rezolvarea problemelor de sistem, si apoi avem pretentii maxime de la fiecare functionar platit din bani publici. Asadar, sa ne revoltam impotriva celor mari, nu a alora vai de capul lor.
Bode , implicat in accidentul ala pe contrasens, care e in stare sa doarma cu sirena pornita(o fi muncit mult…) ajuns iar ministru de interne? Cum sa fie politia profesionista? Cum, cu asa specimen in varful sau? Revoltati-va pentru asta!
Asadar, felicit pe cei prezenti la acest exercitiu democratic.
Iar pentru comentatorii tion nemultumiti de activitatea politiei: daca credeti ca e asa usor si ai atatea beneficii ca politist, va urez succes la admitere, fie la scoala fie la academie, aratati-le ca in aceleasi cobditii puteti fi mai buni. Pentru frustrari normale ale omului simplu, varsati-le in capul celor responsabili, fie ei politicienii, fie patronii/sefii vostri din privat.
-
Lasa ne cu scolile de ,, politie ,, , la asa zisa academie sefii au plagiat,scolile de specialitate sint la fel daca nu mai proaste decit celelalte tipuri de scoli,intr o tara cu 70 la suta analfabeti functionali nu au cum sa fie de calitate scolile , indiferent de care sint ele.
Ce ar trebui la scolile de politie jandarmi etc , testarea psihologica mult mai riguroasa,asta daca are cine sa o faca si testarea coeficientului de inteligenta.
Si da,cetatenii sint nemultumiti de activitatea politiei,chiar foarte nemultumiti. -
De acord cu o parte mare, dar as vrea sa stiu de ce nu protesteaza ca nu isi pot indeplini sarcinile: ca nu au benzina, ca nu sunt oameni, ca nu au echipamente etc? De ce nu iasa in strada sa se poata da amenzi pentru trecerile pe rosu si pentru radarele fixe? Daca iasa pt asta, vom iesi si noi cu ei. Si apoi vom iesi si sa isi ia salariile marite, pentru ca vedem ca merita. Vrem implicare si pt cetatean,nu doar pt buzunare. In birou e cald, leafa merge… In politie ar trebui sa patrulezi minim jumatate din program. La rutiera sa fii in intersectii, pe strazi etc. Ma si intreb cati au in fisa postului patrularea? Sunt atat de putini pe strada de parca am avea infractionalitatea din Londra si analizeaza probe la greu.
Repet, iesiti in strada pt a reduce infractionalitatea, si va vom fi alaturi.
PS: sa nu mai zic ca furturile nu sunt nici macar cercetate in timp. In aprox o luna, nu a venit nimeni sa constate sau sa vada inregistrarile video. Caz concret.
Nu-i grav.
Deci nenorocitii astia, care se vor pensiona pe banii nostri in 2-3 ani, vor bani in plus?!?
Amenzi au dat?
Radarele, camerele pot ajuta la aplicarea legii?
Conduita lor este fara repros?
Cand aplica legea, actul este incontestabil? Cunosc legea?
Contribuie la pensia ce o vor cere peste doar cativa anisori?!?
Fiecare politist sau pilos cu IPA in parbriz – protectie la amenzi – ia bataie zilnic la garderoba pentru nesimtire?!?
Cazurile nerezolvate sunt cumva in descrestere?
POARTA CENTURA?
Infractionalitatea, e combatuta din strada cumva, din mojlocul cetatenilor, sau din birou? Ori din fundul curtii vilei construite pe numele parintilor de la Sag, Cheveres, Mosnita, Urseni si asa mai departe?
Nesimitit si aroganti ordinari!
Cred că este un salariu corect având în vedere beneficiile și privilegiile .
Cat despre certificat verde aveți perfect dreptate.Nici eu nu doresc.
Un cerc vicios in romania. Toti urla ca vor sa se aplice legea, dar cand e randul lor ameninta cu contestatia si plangeri penale. Cei care trebuie sa aplice legea plang ca au salarii mici, dar cand e sa dea o singura amenda, intorc capul. Cei care fac legea zic ca trebuie sa fie legiile clare, dar avem obligatii in legi fara sanctiuni sau legi fara norme de aplicare.
Eu consider ca trebuie sa avem mai multi angajati in institutiile statului care sa aplice legea, cu salarii de 2,3,4,5 ori mai mari ca acuma, in functie de ramura, dar si criterii stricte de supraveghere a lor si cum nu isi fac norma afara din serviciu.
Afara sunt 2 sisteme: fie cel care bonuseaza la fiecare amenda angajatul, fie cel care stabileste un barem minim de amenzi la fiecare angajat cum e in marea britanie.
Sa luam exemplu cel mai nou in toata presa: garda de mediu. Sa ai salariu de 3000 de lei si sa trebuiasca sa dai amenzi de 30.000 lei si sa confisti masini de mii de euro….. pe bune?? Pai ii flutura ala prins un 500 euro sub nas si se intoarce. Normal ca sa dai amenzi de zeci de mii de lei trebuie sa ai salariu de zeci de mii de lei ca sa nu existe tentatia spagii.
Dar intrebarea e daca maine le face salariul enorm, vor creste si realizarile tot la fel??