Perchezițiile se desfășoară în județele Timiș (19), Caraș-Severin (2), Hunedoara (1) și în București (1).
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – 2024, 14 persoane, în calitate de reprezentanți în drept sau în fapt ai unor societăți comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, în mod repetat, ar fi reținut și nu ar fi virat către organul fiscal competent contribuțiile sau ar fi virat parțial sumele reținute pentru salariile și veniturile asimilate acestora (impozite și contribuții sociale), creând astfel un prejudiciu bugetului general consolidat al statului”, menționează reprezentanții IPJ Timiș.
Prejudiciile cauzate de aceste persoane depășesc 8.345.000 de lei, plus dobânzi și penalități, și asta doar din primele cercetări.
Totodată, în urma acțiunilor desfășurate au fost instituite sechestre asiguratorii asupra bunurilor persoanelor fizice și juridice, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei.
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, adaugă IPJ Timiș.
Trimite articolul
XDar la bisnitarii de masini cu cate 10 anunturi de vanzare masini pe olx cand va bagati?
Ca si aia fac milioane de lei nedeclarati
-
pai daca au legaturi politice, cum sa se bage?