Evenimentul a adunat la un loc toate etniile care conviețuiesc dintotdeauna în județul Timiș și Banat. Fie că vorbim despre sârbi, nemți, bulgari, ucrainieni, maghiari, romi sau aromâni, cu toții s-au adunat în Parcul Rozelor din Timișoara pentru a-și prezenta muzica, portul sau gastronomia.
Deși s-au pregătit serios pentru oaspeți, evenimentul a fost dat peste cap de vremea de toamnă. Ploaia a căzut aproape fără oprire, iar organizatorii au fost nevoiți să anuleze Parada Minorităților, în timpul căreia etnicii din Banat ar fi trebuit să defileze prin Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Victoriei.
Din fericire, vremea nu a dat peste cap și programul artistic pus la cale de participanți. Pe scena din Parcul Rozelor au urcat reprezentanții tuturor etniilor, iar petrecerea a fost deschisă de etnicii germani. Pe scenă au urcat apoi Ansamblul „Slavjak” Timișoara, Ansamblul „Plavi Delja” din Sânpetru Mare, Ansamblul „Necea-Rock” și Victor Enache, Ansamblul „Bălgărce” din Vinga, Corul „Shalom”, Huțulii din Banat, Ansamblul „Zoloti Druzi” din Știuca și Ansamblul „Cervona Calena” din Bucovina, Fanfara germană din Recaș, ansamblurile de dansuri germane „Banater Rosmarein” și „Edelweiss” din Deta, Ansamblul „Fijalocka” din Butin, Ansamblul „Lulughi Shukar”, Ansamblul maghiar „Eszterlanc” și Kele Zoltan, Corala bărbătească „Contrast” și tenorul Ștefan Von Korch de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.
De asemenea, vizitatorii au putut participa la ateliere de pictură pe sticlă și lemn, florărie, și de înșirat mărgele.
Pe aceeași temă:
Festivalul Minorităților Etnice din Timișoara a ajuns la cea de-a VII-a ediție
Trimite articolul
XIo cred ca lumea e satula de festivaluri, nu se termina unul ca incepe altul.