Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut duminică seară un discurs puternic adresat națiunii sale, avertizând trupele ruse că îi va pedepsi pe cei care au comis atrocități în Ucraina. A mai spus că „singurul loc liniștit” care îi așteaptă este mormântul.
„Nu vom ierta. Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război pe pământul nostru”, a transmis Zelenski, citat de Ukrinform.net.
De asemenea, președintele ucrainean i-a criticat pe liderii occidentali pentru că nu au răspuns nicicum la anunțurile făcute de Ministerul rus al Apărării care a spus că vrea să lovească în complexul militar-industrial al țării.
Duminică, mai mulți diplomați ruși au fost expulzați de Statele Unite ale Americii. Avionul care îi transporta a părăsit Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York, cu destinația Moscova, conform Reuters.
Potrivit TASS, Rusia a transmis că toate site-urile web și serviciile deținute de stat trebuie să treacă la sistemul rusesc de nume de domenii până pe 11 martie. Acesta ar putea fi un semn că Rusia începe pregătirile pentru deconectarea de la internetul global.
Între timp, colectivul de hackeri Anonymous a susținut că a piratat serviciile rusești de streaming Wink și Ivi și canalele de televiziune Russia 24, Channel One și Moscow 24 pentru a difuza imagini din Ucraina.
Ucraina va cere luni Instanței Supreme a Națiunilor Unite să emită o hotărâre de urgență prin care să solicite Rusiei să-și oprească invazia, argumentând că justificarea Moscovei pentru atac se bazează pe o interpretare eronată a legii genocidului, relatează Reuters.
Prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a angajat să trimită mai multe echipamente defensive și 100 de milioane de dolari în Ucraina pentru a atenua implicațiile financiare cu care se confruntă țara. Potrivit The Guardian, și el a fost acuzat că s-a mișcat prea încet și timid.
Din informațiile de până acum, forțele ruse terestre au făcut avansuri minime în weekend, însă au continuat să bombardeze orașele Harkov. Mykolaiv, Cernihiv și Mariupol.
Peste 4.300 de persoane au fost arestate în Rusia după ce au ieșit în stradă în 21 de orașe pentru a condamna invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin.
O altă rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia este programată luni, potrivit oficialilor ucraineni. Cu toate acestea, într-o conversație telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Putin a spus că conflictul va înceta doar dacă Ucraina încetează lupta și îndeplinește cerințele. Președintele rus a mai spus că negociatorii Ucrainei ar trebui să adopte o abordare mai „constructivă” în discuțiile cu Moscova, pentru a ține cont de realitatea de pe teren. Ucraina a declarat că nu este dispusă să facă compromisuri cu privire la integritatea sa teritorială.
Prețul petrolului a crescut cu peste 10% și se apropie de un nivel record. Sunt așteptate scumpiri și la alimentele de bază.
Trimite articolul
XAcest razboi nu este ceea ce pare la fel ca si pandemia si are in spate aceiasi papusari mondiali.Unul din scopurile acestui razboi fortat, mai mult mediatic decat real, exacta ca si pandemia, este sa prabusesca economia la nivel local(tarile estice), apoi la nivel european si daca se poate si mondial(efectul de domino)
-
Poate lumea ar trebui sa treaca granita sa vada personal cat de real este razboiul si cum afecteaza economia
Nu cumva profita firmele si cresc pretul aiurea ? Tarile implicate direct in razboi sunt Ucraina, Rusia si Belarus. Ce produse importam noi de acolo care acum din cauza conflictului sunt mai greu de adus aici si trebuie sa creasca pretul ? :)) Pretul barilului inteleg pentru ca Rusia a 2a, cea mai mare producatoare de petrol si cum nu se mai fac afaceri cu ei trebuie luat din alta parte.
Intrebarea principala e pe cine afecteaza mai mult sanctiunile economice, si cine rezista cu efectele sanctiunilor mai mult Iar asta depinde si de fiecare cat de dispus e sa-i scada nivelul de trai. Tare mi-e ca mai sesibili sunt cei obisnuiti cu confortul.
Cat despre Anonymous astia, nu erau ei niste rusi care faceau rele prin lume?
Hurrrraaa, sa traiasca speculantii, fraierii platesc.Sa nu mai dam vina pe rusi ca nu are sens.
Pai daca prețul petrolului a crescut cu 10% de ce prețul carburantului a crescut de la 5 lei și ceva, la 7 lei și ceva? Adică cu vreo 40%??? Și dacă nici nu a atins un nivel record, de ce avem preturi muuult mai mari la carburant decât când a fost la nivel record acum câțiva ani???
Cine profita iarăși de criza? Cat cresc profiturile la firme??
La fel ca și în pandemie, toate s-au scumpit! De ce? Dacă firmele se plângeau că aoleeeeo ce greu le este, de ce nu au scăzut prețurile dacă nu a fost cerere?? Pentru că în afară de câteva baruri, cluburi, restaurante mici, sali de evenimente mici, care chiar au fost loviți de pandemie, restul afacerilor pe toate domeniile au înflorit! Dar multe salarii au stagnat cu creșterea preturilor și de fapt puterea de cumpărare a scăzut enooorm! Deci iarăși bogății au profitat de pandemie și acum vor profita de război!