Partida va începe la ora 11 şi va fi arbitrată de brigada formată din Marian
Salomir (Cluj) – Emil Cristea (Arad), Daniel Ciocănea (Sibiu), rezervă Florin
Marcu, observator FRF Dan Jiga (Bistriţa). Asistentul Emil Cristea este cel
care i-a semnalizat arbitrului Aurelian Simion gestul comis de Lăzăreanu în
partida cu Unirea Dej, după care partida a fost întreruptă 13 minute, perioadă
în care pe teren a fost un adevărat circ.
Echipele probabile
FC Bihor: Lăzăreanu – Muscă, Lupuţ, Oros, Cistean – Foro, Achim, Pătraşcu,
R. Iacob – Lupaşcu, Lukacs. Antrenor: Florin Farcaş
Rezerve: Fildan – C. Bar, Şeroni, Ember, Fele, V. Miculescu, Szeles.
Absenţi: Gr. Tudor (suspendat)
Târgovişte: Lunescu – Niţă, Fl. Constantin, Ciolcă, Ciortea, Preda – Raicu,
Ndigwe, B. Popescu – Dobre, Păştin. Antrenor: Ilie Stan.
Celelalte meciuri: FC Caracal – Auxerre Lugoj, Building Vânju Mare – Unirea
Alba Iulia, CFR Timişoara – FC Baia Mare, IS Câmpia Turzii – Gaz Metan, Corvinul
– Dacia Mioveni, U Cluj – Unirea Dej, CSM Vâlcea – Poli Timişoara II, FCM Reşiţa
– Minerul Lupeni.
Teodor Biris
Trimite articolul
XSa vedeti ce o sa ne fure maine Salomir,ca deobicei;mai ales daca ii iar tuseru ala,,ne-am scos,,.Oricum daca or sa joace bine ne poate suje Salomir cu albitraju lui…FC ORADEA 4EVER!!!!!!!!
FC Oradea – FCM Tatgoviste =3-0 dak nu ne fura gunoiu de Salomir da atata v a fi scoru,HAI FC ORADEA BIHOR 4 EVER !!!
vai de ei…or pierdut cu 0-1….sa mai meri la stadion apoi?
sa meri dara sa-ti tzipe iacob catie o injuratura no :))
Târgovişte este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Dâmboviţa, Muntenia, România. Are o populaţie de aproximativ 110.000 de locuitori. Reşedinţă domnească şi capitală între 1396 şi 1714, oraşul a deţinut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar şi cultural-artistic al Ţării Româneşti.
Săpăturile arheologice efectuate pe teritoriul şi în împrejurimile oraşului au dovedit că această regiune era locuită încă din neolitic. În Muzeul de Arheologie se găsesc vestigii ale culturilor de tip Stancevo-Criş, Gumelniţa, Coţofeni, apoi din perioada bronzului şi din epoca fierului. Bine ilustrate în muzeu sunt podoabe şi unelte geto-dacice din vremea regilor Daciei, Burebista şi Decebal, şi ulterior monede ce dovedesc cuprinderea zonei în aria culturii materiale daco-romane (sec. I-III) si apoi bizantină (sec. V-VI). În cartierul Suseni din actualul Târgovişte s-au găsit urme ale unei aşezări din sec. II-V peste care este suprapusă alta protoromână din sec. VIII-X. Peste acestea, s-a format o aşezare rurală în sec. XII-XIV, din care s-a dezvoltat târgul medieval.
Perioada medievală i-a adus recunoaşterea ca târg de importanţă europeană, unde se schimbau mărfuri sosite din trei continete cu cele ale producătorilor locali.
Turnul Chindiei, simbol al oraşului
Prima menţiune a oraşului, la 1396, este făcută de cruciatul bavarez Johann Schitberger, care a vizitat oraşul cu ocazia pregătirilor pentru lupta de la Nicopole.
În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân oraşul a devenit principala reşedinţă domnească a Ţării Româneşti. Tot în timpul acestui domnitor a fost refăcută Curtea Domnească, ale cărei ruine împrejmuiesc astăzi Turnul Chindiei; ultimele cercetări arheologice au avansat ideea că o curte a fost ridicată aici înainte de Mircea cel Bătrân.
Primul act oficial, din 1406, este scris pe hârtie către mănăstirea Tismana de “Io. Mircea I Basarab, voievodul Ţării Româneşti, duce de Făgăraş şi Almaş, comite de Severin, despot al pământurilor lui Dobrotici şi domn al Dârstorului, spre cunoştinţa acestora, atât celor de acum, cât şi celor viitori”, aşa cum semna tratatele sale de alianţă.
Din 1424 se păstrează prima reglementare comercială făcută de domnitorul Dan II, ce stabileşte privilegiile vamale ale târgoveţilor locali şi drepturile de care beneficiau aceştia în ţară. Din 1451 datează prima culegere de legi făcută de grămăticul Dragomir, din porunca voievodului Vladislav II.
Vlad Ţepeş (bază a personajului fabulos Dracula) urcă pe tron în 1456 cu sprijinul prietenilor săi Matei Corvin şi Ştefan cel Mare şi se înscrie în istorie pentru victoria din 1462 împotriva sultanului Mehmet II, cuceritorul Constantinopolului. În timpul său a fost construit Turnul Chindiei (vezi foto).
Voievodul Radu cel Mare reclădeşte începând cu 1499 biserica “Sf. Nicolae din Deal”, cunoscută azi ca Mănăstirea Dealu, care va fi terminată de urmaşul său Vlad cel Tânăr. Pictura acesteia va fi realizată în 1514 sub Neagoe Basarab de zugravul Dobomir din Târgovişte.
Mihai Viteazul a reuşit în 1600, pentru prima oară, Unirea celor trei principate româneşti – Ţara Românească, Moldova şi Transilvania. Prestigiul lui de apărător al creştinătăţii era recunoscut în întreaga Europă. Trădarea si uciderea lui a fost plânsă de toţi românii. În timpul său, Târgoviştea este ocupată de turcii lui Sinan paşa, care fortifică zona centrală. În octombrie 1595, trupele creştine ale Ungariei şi ale lui Mihai Viteazul eliberează oraşul, ce suferă ănsă mari pagube.
Matei Basarab (1632-1654) a fost un mare sprijinitor al culturii. El este cel care întăreşte şi extinde fortificaţiile oraşului (unice la sud de Carpaţi), repară vechile biserici şi construieşte multe altele noi.
penibil
TVS Oradea a afirmat la shtirile de ieri, ca la meciul FCB – FCMT, pe stadion, au fost 500 de spectatori.
Propunem extinderea stadionului din dosu garii…