- Ingrediente
Varne de vita 0.550 kg, orez 0.150 kg, ceapa 0.200 kg, oua 0.125 kg, morcovi 0.200 kg, patrunjel radacina si pastarnac 0.150 kg,telina radacina 0.200 kg, smantana 0.200 kg sau iaurt 0.400 kg, faina 0.050 kg, patrunjel verde 0.050 kg, marar verde 0.050 kg, lamaie 0.100 kg sau sare de lamaie 0.003 kg, supa de oase 3.000 kg, sare 0.040 kg.
- Mod de preparare
Ceapa se curata si se spala, 100g ceapa se taie marunt, iar restul se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa taiata sferturi. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impuritati, se spala, 50g se oparesc. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri de la 3 oua.
Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. In supa de oase, se fierbe ceapa, morcovi, telina radacina, patrunjel radacina si pastarnac. In carnea tocata se adauga 1 ou(50g), sare, patrunjel verde si orezul oparit. Se amesteca pentru omogenizarea compozitiei si se portioneaza in perisoare, care se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga restul de orez, perisoarele se mai fierb circa 20 minute. Se prepara o compozitie din faina amestecata cu smantana sau iaurt si 3 galbenusuri de ou si se adauga in ciorba. Se fierb circa 10 minute, se adauga suc de lamaie si marar verde.
Citiți principiile noastre de moderare aici!