Elevii clasei a V-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Chişoda, împreună cu profesoara lor de biologie, au aflat ce, cât, cum şi când ar trebui să mănânce, în cadrul activităţii “Restaurantul nostru”, unde au pus în practică cunoştinţele dobândite la orele opţionalului “Educaţie pentru sănătate”.
„Sănătatea este cea mai de preţ avuţie, ne aminteşte un vechi proverb. La naştere, în general, avem această “avuţie”, însă pe parcursul vieţii aceasta se diminuează datorită stilului de viaţă şi alimentaţiei nesănătoase. Trăim într-o perioadă în care tentaţiile culinare sunt multiple, dar şi nesănătoase în mare măsură” a precizat profesoara Georgiana Ianculescu.
Elevii s-au împărţit pe echipe, fiecare şi-a ales rolul în restaurant, au întocmit un meniu sănătos pentru o zi, au stabilit numele restaurantului, motto-ul, şi au pregătit micul dejun. La final, toţi au degustat din bunătăţile alese cu multă atenţie. Activitatea s-a dovedit plăcută şi instructivă, elevii implicându-se cu mult entuziasm şi bucurie.
Corina Eva
Citiți principiile noastre de moderare aici!