În anul 2002 a pus bazele clubului Judo Club Timişoara, sub stindardul căruia se pregătesc copiii din comună. A reuşit până acum, în urma selecţiilor, să stabilească un lot de 22 de copii, băieţi şi fete (cele mai multe, din Chişoda). Toţi elevii lui Mihai Andron sunt născuţi între anii 2000-2005.
Lunea, miercurea şi vinerea, Mihai Andron se ocupă de judoka din Giroc, iar marţea, joia şi sâmbăta, de cei din Chişoda. Pentru condiţiile de pregătire pe care le-a găsit în Giroc şi Chişoda, antrenorul Mihai Andron are numai cuvinte de laudă la adresa autorităţilor locale. La capitolul colaborări, acesta nu uită să amintească de buna înţelegere pe care o are cu conducerile şcolilor din Giroc şi Chişoda dar şi cu autorităţile locale. Cu aceste aspecte rezolvate cu succes, antrenorului nu-i mai rămâne decât să-şi pregătească temeinic elevii. Iar acest lucru se vede cu prisosinţă din rezultatele obţinute până acum la competiţiile la care s-a participat. Până acum, judoka din comună au reuşit opt locuri I la Campionatul Judeţean de Judo individual U11-U13 (pentru sportivi născuţi în 2000-2001), două locuri II la Campionatul Naţional de zonă U11-U13 de la Arad, unde au participat aproape 500 de judoka din 12 judeţe, aici obţinându-se şi calificarea la turneul final de la Techirghiol, patru locuri I la Cupa de Toamnă – Lugoj şi un loc secund la aceeaşi competiţie. Dintre sportivii remarcaţi până acum şi laureaţi la competiţii, Mihai Andron îi aminteşte pe Valentin Lazi, Rosemary Toth, Raul Sperneac, Denis Magda, Beniamin Magda, Răzvan Buiu, Raul Roşca şi Raul Maliţa.
An bogat pentru judoka
Pentru anul competiţional 2011, judoka pregătiţi la Giroc şi Chişoda vor participa la Etapa Judeţeană Naţională la individual U11 (sportivi născuţi în 2001- 2002), U13 (născuţi 1999-2000), care se va desfăşura, la Lugoj, între 30 aprilie – 1 mai, Etapa Regională U11 şi U13, din 11-12 iunie, de la Deva, Finala Campionatului Naţional U11, de la Techirghiol, şi Festivalul Judo-ului Românesc, care va avea loc în 9-10 decembrie, la Bucureşti. Speranţele antrenorului şi ale celor care sprijină acest sport în comună sunt puse în Valentin Lazi, Rosemary Toth, Denis Magda, Alexandru Barbu, Ionuţ Costan, Răzvan Buiu, Andrei Vereş, Partik Ersegean, Raul Sperneac, fraţii Bogdan şi Ştefan Iacob, Florin Prosciuc, Florin Oancea, Claudiu Clinciu.
Aprecieri pe toate planurile
Faptul că la Giroc se munceşte cu răspundere, iar condiţiile create sportivilor sunt dintre cele mai bune a fost reliefat şi la recentele vizite ale unor oaspeţi din SUA şi Germania. Aceştia au studiat la Timişoara şi au practicat judo-ul, rămânând pur şi simplu impresionaţi de sălile de sport şi de şcolile din Giroc şi Chişoda. De asemenea, judokanii din Giroc şi Chişoda au avut şi două apariţii televizate „Toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea primarului Iosif Ionel Toma. Avem împreună un ţel comun: ţinerea tinerilor departe de tentaţiile şi viciile la care sunt expuşi la această vârstă”, completează Mihai Andron. Portret de antrenor Mihai Andron s-a născut în Butin, Gătaia, la 1 septembrie 1945. A început şcoala la Gătaia şi a continuat-o la Reşiţa, specializarea în metalurgie. S-a mutat apoi la Târgovişte, tot ca metalurgist, dar a revenit la Timişoara. A practicat judo încă din anul 1968 şi a trecut pe la mai multe echipe, însă, timp de 20 de ani, între 1982 şi 2002, a activat în cadrul aceluiaşi club – Poli Timişoara. A făcut-o din plăcere, după cum mărturiseşte, şi a ajuns astăzi să deţină centura neagră cu 5 DAN. Semn al recunoaşterii muncii sale de a crea aceste două secţii la Giroc şi Chişoda, Mihai Andron a fost nominalizat, între primii cinci ocupanţi ai topului sportiv pe 2010. Visul, nedeclarat deocamdată, al profesorului Andron este de a descoperi un sportiv de aur la Giroc şi Chişoda. „Să nu uităm că judo-ul a adus României o medalie de aur, prin Alina Dumitru, la ultimele Jocuri Olimpice”, conchide antrenorul.
C.E.
Citiți principiile noastre de moderare aici!