Astfel, la festivitatea de decernare a premiilor, Girocul acucerit laurii supremi, în aplauzele unui public numeros şi entuziast. Alături de mai mulţi primari din judeţ, nominalizaţi pentru diferite premii, primarul comunei Giroc, Iosif Ionel Toma, a fost prezent la ceremonial pentru a i se înmâna “Marele Premiu”, câştigat pentru a patra oară de harnicul şi ambiţiosul colectiv de artişti giroceni. După ce a primit prestigiosul trofeu înmânat de Ciprian Cipu, directorul Centrului pentru Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, şi Răzvan Hrenoschi, şeful Serviciului Relaţii Publice al Consiliului Judeţean Timiş, primarul l-a transmis mai departe tinerilor Roxana Rotariu şi Ionel Şipoş, pereche de dans de la Ansamblul “Ghiocelul”, ansamblu care şi-a transformat numele în renume. Girocul a câştigat şi primele trei ediţii ale festivalului- concurs, însă potrivit regulamentului nu a putut participa şi anul trecut. În 2011, însă, comuna s-a întors parcă mai puternică şi a reuşit din nou să intre în posesia Marelui Premiu.
Trebuie precizat că aceste rezultate excepţionale sunt rodul muncii de mai mulţi ani a unui mănunchi închegat de artişti, sprijiniţi îndeaproape de Consiliul Local Giroc, precumşi de edilul-şef al comunei, care s-a implicat personal în activităţile culturale, ajutând întotdeauna tinerii. Ca fost membru al Ansamblului Ghiocelul, primarul comunei Giroc şi-a propus ca tinerii artişti ai comunei să aibă întotdeauna ceea ce la trebuie, să poată ieşi cu fală în lume şi să reprezinte Girocul aşa cum se cuvine, atât pe scenele din ţară, cât şi pe cele din străinătate.
„Lada cu zestre înseamnă cel puţin două lucruri importante: valorificarea tezaurului folcloric bănăţean şi a celui timişean în special, precum şi angajarea în actul de cultură tradiţională a peste 5.000 de artişti, în marea lor majoritate tineri” a spus Ciprian Cipu, directorul Centrului pentru Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!