Ultimul incident a făcut să dispară majoritatea arbuştilor ornamentali plantaţi în Jebel cu numai câteva ore înainte. Scenariul dispariţei, unul deja clasic. S-a stins lumina şi au dispărut, în acest caz…arbuştii. „Curentul se opreste în localitate nu pentru că aşa vrea primarul. Nu se poate pune sub lacăt. E drept că motivele pot fi multiple, ca de exemplu vechimea reţelei. Dar este un serviciu de care nu răspunde primăria, ci Enel. Din punct de vedere al iluminatului stradal, cred ca suntem printre puţinele comune care reuşim să susţinem financiar acest serviciu. De obicei, cei certaţi cu legea au metode prin care provoacă astfel de pene de curent. Acum, desigur, mai sunt şi întreruperile de curent ale celor de la Enel, cauzate de intervenţii, dar de obicei, atunci când se ia curentul, s-ar putea să se întâmple ceva, mai neplăcut. Personal cred că, din păcate, acest fenomen infracţional este unul în creştere şi se datorează în primul rând sărăciei”, ne-a spus primarul Sabin Bociu.
Deloc de neglijat este faptul că la Jebel funcţionează Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă unde sunt internate în prezent aproximativ 50 de persoane condamnate pentru omor şi alte 15 pentru tentativă de omor, din 12 judeţe ale ţării. La nivel naţional există patru astfel de spitale.
Postul de poliţie din Jebel numără trei persoane, care asigură ordinea pe raza comunei, iar un serviciu de noapte în ciuda unei necesităţi evidente, nici nu există. După noile măsuri de reorganizare a Poliţiei Române, care presupun reducerea personalului şi poate chiar dispariţia posturilor locale de poliţie, cu siguranţă, o pană de curent va anunţa ceva rău.
Citiți principiile noastre de moderare aici!