Daca sunt prea sarati castravetii ii pui cateva ore la desarat. Calesti carnea, adaugi ceapa tocata, morcov si o ceasca de apa, apoi castravetii, apa sau supa de vita cat sa cuprinda castravetii, tii pe foc mic sa mai polpaie, apoi rosiile, bulionul, usturoiul si mararul. Cam o ora, o ora jumatate dureaza, sa scada putin.Mamaliguta: Cand incepe sa fiarba apa torni incet malaiul amestecand continuu cu telul si o lasi sa fiarba, mai amesteci din cand in cand. Se serveşte fierbinte.
Mamaliguta cu castraveti murati
Se folosesc: Castraveti acri (in saramura de fapt), carne de porc am pus eu (dar mai buna iese cu manzat, vitel), 2 cepe mari, 1 morcov (optional), 1 ardei rosu, rosii/bulion, marar, 3 catei de usturoi si un ardei iute. Pentru mamaliga moale: 1 pahar (plin) cu malai la 4 pahare de apa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!