Casa Naturii din Jimbolia şi Casa Pustei din Ópusztaszer, Csongrád devin, din acest an, cele mai importante centre de informare pentru patrimoniul natural al zonei. „Vom arăta tot ceea ce a mai rămas şi merită arătat din peisajul natural în cele două zone. În Casa Naturii de la Jimbolia vom pune la dispoziţia celor interesaţi cât mai multe informaţii de specialitate, în diferite formate. Prin centru vom dirija interesul grupurilor ţintă, al tineretului, al agricultorilor, biologilor, turiştilor ecologici, al oamenilor de cultură interesaţi de acest aspect, vom crea un flux permanent. Casa Naturii, cu sediul în oraşul Jimbolia, şi Casa Pustei din Parcul Naţional Memorial Opusztaszer, Ungaria, vor fi cele două mari Centre de informare pentru patrimoniul natural al Timişului şi Csogradului, dar ne gândim şi mai departe, la Euroregiunea DKMT”, a spus, marţi, prof.dr. Andrei Kiss, şeful Secţiei Ştiinţele Naturii de la Muzeul Banatului Timişoara, coordonator al proiectului.
Acesta a vorbit despre posibilitatea amenajării gropilor din Jimbolia, care atrag foarte multe specii de păsări acvatice. „Poate vom realiza şi o insulă artificială acolo pentru a crea facilităţi pentru câteva familii de lebede. În Casa Naturii de la Jimbolia vom realiza conferinţe de specialitate vizavi de patrimoniul natural precum şi tabere pentru copii, pentru a cunoaşte şi dezvolta abilităţile de protecţie şi conservare a patrimoniului nostru natural. Prin cunoaştere poţi să devii un adept al patrimoniului natural, unsusţinător al ideii şi necesităţii protecţiei şi conservării florei şi faunei”, a mai spus prof.dr. Andrei Kiss.
În Sala Verde a Consiliului Judeţean Timiş, în prezenţa subprefectului Zoltan Marossy şi al vicepreşedintelui CJT, Adam Crăciunescu, a avut loc, marţi, prezentarea publică a proiectului HURO 0802/019 „Înapoi la natură – protejarea și prezentarea comună a valorilor noastre naturale”, derulat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.
Citiți principiile noastre de moderare aici!