Şi la această ediţie a Degustării Cârnaţilor Bănăţeni vor fi două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ). În acest sens, redacţia Banater Zeitung va primi mostrele de cârnaţi cu maximum o săptămână înainte de Degustare, respectiv la finele lunii ianuarie 2013. Intrarea la eveniment se va face, din nou, numai pe baza abonamentului la ziarul german „Allgemeine Deutsche Zeitung/Banater Zeitung”, cât şi pe bază de invitaţie ce nu poate fi cumpărată. Nu este prima dată că evenimentul are loc în afara Timişoarei, ediţia precedentă desfăşurându-se la data de 21 februarie 2012 în castelul Nako din oraşul Sânnicolau Mare. Manifestarea va fi găzduită în fiecare an de altă localitate bănăţeană, decizia fiind luată în funcţie de numărul abonaţilor pe care ziarul german din Banat îi are în respectiva localitate. La baza „mutării” evenimentului din Timişoara stă dorinţa redactorilor de a se apropia de cititori, aşa cum acest lucru se întâmpla şi înainte de 1989.
Suplimentul „Banater Zeitung” (BZ) şi ziarul-gazdă „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” (ADZ) continuă o tradiţie veche de mai multe decenii: „Worschtkoschtprob´”/„Degustarea cârnaţilor”, iniţiat de către redactorii ziarului „Neue Banater Zeitung” (NBZ) sub conducerea redactorului-sef Nikolaus Berwanger. Worschtkoschtprob a fost până în 1989 o manifestare privată şi uşor subversivă desfăşurată în interiorul redacţiei, unde cititorii din spaţiul rural bănăţean – dar nu numai – aduceau la redacţie, pentru degustare („juriul degustător” fiind redactorii) şi pentru „concurs” mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată doar in NBZ, fapt pentru care participau doar cititori ai ziarului. Pentru ziar era un bun prilej de strângere a relaţiilor dintre redactori şi cititori.
Citiți principiile noastre de moderare aici!