“Nu sunt mulţi copii la gimnaziu la Haşdeu şi e mai aproape. Într-o negociere, nu întotdeauna tot tu poţi să câştigi. Am ajuns până la urmă, de comun acord, la varianta aceasta. Urmează ca această propunere să fie supusă Consiliului Local şi abia atunci vom vedea ce se va întâmpla exact”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.
Grupul Şcolar “Ştefan Odobleja” va fuziona cu Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte”, motivele fiind unele bine întemeiate, în opinia autorităţilor. Numărul redus de elevi face ca această locaţie să nu mai poate fi întreţinută de către administraţia locală. Grupul Şcolar “Ştefan Odobleja” numără în prezent 205 elevi înscrişi iar personalul care deserveşte această unitate de învăţământ este aproape egal numeric cu cel ce deserveşte alte unităţi şcolare ce numără de patru ori mai mulţi elevi înscrişi.
Grupul Şcolar “Ştefan Odobleja” se află la 3 km de Lugoj, deplasarea elevilor făcându-se cu mijloacele de transport în comun. În urma unei eventuale comasări s-ar reduce o parte din costurile aferente transportului elevilor şi cadrelor didactice, dar şi costurile aferente utilităţilor necesare funcţionării. Datorită poziţionării limitrofe, Grupul Şcolar “Ştefan Odobleja” nu poate fi racordat la toate utilităţile necesare unei utilizări normale, la costuri mici, astfel că în situaţia comasării s-ar reduce o parte din aceste cheltuieli.
La Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” există spaţiu suficient pentru ca cele două unităţi să funcţioneze în condiţii foarte bune, locaţia fiind în zona centrală a oraşului.
Comasarea Şcolii Nr. 3 cu Şcoala Nr. 2 s-a hotărât din mai multe motive. Poziţionarea Şcoalii Nr. 3 într-o zonă a oraşului cu o populaţie redusă, capacitatea Şcoalii Nr 2 de a primi 1.000 de elevi (comasarea adunând în bănci un total de 650 de elevi)sunt numai câteva dintre argumentele care au stat la baza acestei modificări.
Corina Eva
Citiți principiile noastre de moderare aici!